Paylaş

Kartepe Belediyesi tarafından organize edilen “18 Mart Çanakkale Sergisi”ni bin kişi ziyaret etti. 5 gün ziyarete açık kalan sergiye Kartepeliler ve misafirler yoğun ilgi gösterdi.  

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen “18 Mart Çanakkale Sergisi” büyük ilgi gördü. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde serginin ilk gününde Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, siyasi parti temsilcileri, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılmıştı.

50 SAVAŞ MALZEMESİ SERGİLENDİ

Kartepe Belediyesi tarafından Çanakkale’de özel olarak getirilen 50 adet savaş malzemesi rehberler eşliğinde ziyarete gelenlere anlatıldı. Müze de Çanakkale Anıtı, kabir taşlarının temsili minyatürlerinin yanı sıra 16 Türk Devleti’nin bayrakları ile süslendi.

GENÇLERİMİZ TARİHİNİ ÖĞRENEREK BÜYÜMELİ

18 Mart Çanakkale Sergisi’nin açık kaldığı süre boyunca binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Kartepelilerin büyük ilgi gösterdiği sergiyle ilgili olarak Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepeli hemşehrilerimizin hazırladığımız sergiye ilgi göstermeleri bizleri çok memnun etmiştir. Özellikle gençlerimiz Çanakkale Destanı’nı çok iyi anlamak ve öğrenmek durumundalar. Burada ki kahramanlıklar sayesinde bugün bu vatan üzerinde özgürce yaşıyoruz. Bundan sonra da tarihsel, kültürel etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek. Gençlerimiz tarihini en iyi şekilde öğrenerek büyümeli” açıklamasında bulundu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.