Paylaş

Değerli basın emekçisi arkadaşlarımız;

 

Bugün bu açıklamayı yapmaktan duyduğumuz utancı ifade etmekte ne kadar zorluk çekeceğimi anlatmamız mümkün değil.
Eril siyasetle yönetilen ülkemizde; dövüldük, öldürüldük katillerimiz salıverildi. Kız çocuklarımıza daha 9 yaşında göz konuldu, dinen vaciptir denip evlendirildi. Kadın sporcularımız uluslararası başarılar kazanırken formaları yüzünden yuhalandı. Kadın sanatçılarımız dekolte giyiyor diye sahnelere çıkarılmadı.

Ve bugün sırf şort giydi diye bir genç kızımız oturduğu kafeteryadan aileler rahatsız oluyor diye resmen kovuldu. Kafeteryanın kapısına ‘Açıklar giremez’ diye uyarı levhası asıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyadaki birçok gelişmiş ülkelerden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Birçok Müslüman ülkelerden çok daha önce medeni kanunla ailede, eğitimde, evlilikte, iş ve sosyal hayatımızda kadının haklarını koruma altına almıştır.

Son 15 yıldır biz kadınlar bugünün Türkiye’sinde kıyafet seçimimizle, duruşumuzla, anneliğimizle, söylemlerimizle yargılanır olduk. Gezi olaylarında ‘Kabataş’ta kapalı bir kadın arkadaşımıza saldırdılar’ diyerek yalan haber çıkartıp mağduru oynayan zihniyet bugün kapalı olmayan kadınlarımıza ciddi anlamda hayatın her alanında söylem ve eylemleri ile yıldırmaya çalışmaktadır. Din maskesi altında yapılan hem psikolojik hem fiziksel şiddete varan bu zorbalık, barışçılı bağışlayan ve bunu ayet ve hadislerle açık ve net bildiren İslam dinine de hakarettir.

Biz Cumhuriyet kadınları laiklik çerçevesinde ve medeni kanunun bizlere tanıdığı haklarla bu tür zorbalıklara ve baskılara karşı asla yılmayacağız ve bu köhne zihniyeti aydınlatana, gerçek adaleti getirene kadar her türlü mücadeleye devam edeceğiz.

Çünkü kadın doğanın varoluşudur,

Çünkü kadın bir toplumun yarısıdır,

Çünkü kadın emeğin adıdır,

Çünkü kadın tek başına büyük bir güçtür!

 

Saygılarımla…

Cumhuriyet Halk Partisi
Başiskele İlçe Kadın Kolu Başkanı
Elif ŞAMBA

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.