Paylaş

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Hayme Ana Anaokulu’nun düzenlediği Satranç Turnuvası’na katılarak minik öğrencileri yalnız bırakmadı

Hayme Ana Anaokulu

Hayata geçirdiği projeler ve uygulamalarıyla her zaman çocuklar ve gençlerin yanında olan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, eğitime yönelik faaliyetleri desteklemeye devam ediyor. Sık sık eğitim kurumlarını ziyaret eden Başkan Aygün bu kez Sırrıpaşa Mahallesi’nde yer alan Hayme Ana Anaokulu’nun etkinliğine iştirak etti. Beraberinde Derince Belediyesi Meclis Üyesi Kenan Yalçın ile birlikte Hayme Ana Anaokulu’nun düzenlediği Satranç Turnuvası’nı takip eden Başkan Aygün, burada okul müdürü Aslı Sönmez, öğretmenler, veliler ve öğrencilerle sohbet etti.

Satranç Turnuvası Heyecanı

Anaokulu öğrencileri ile bir süre satranç oynayarak onlara eşlik eden Başkan Aygün, Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar için ilçemizde futboldan basketbola, voleyboldan satranca kadar her alanda spora teşvik edici adımlar atıyoruz. Bu yıl ilçemizde düzenlediğimiz Bir Hamle Önde’ Satranç Turnuvası ile satrancın yayılmasına ve sevilmesine de katkı sunduk. Satranç çocuklarımızın kişisel gelişimine önemli oranda katkı sağlıyor. Bugün burada öğrencilerimizi satranç oynarken görmek bizleri ayrıca mutlu etti dedi. Başkan Aygün, ayrıca turnuvaya katılan tüm çocuklara madalya ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Dereceye Giren Öğrenciler

İki ayrı kategoride gerçekleşen Satranç Turnuvası sonunda erkeklerde birinciliğe Yunus Emre Karaman ulaşırken, Yağız Efe Tarlak ikinci, Uraz Mert Sağlam üçüncü, Muhammed Ali Çelik ise dördüncü oldu. Kızlarda ilk sırayı Aden Nehir Torun elde ederken Asel Su Örengil ikinci, Zeynep Sahra Soyyiğit üçüncü ve Hatice Zümra Top dördüncü oldular. Ayrıca veliler arasında da mangala turnuvası yapıldı. Mangala turnuvasını Nursema Çetin kazanırken, İclal Harmancı ikinci, Melek Karaman ise üçüncü oldular.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.