Paylaş

10-11-12 Haziran tarihlerinde Kandıra Seyrek Plajı’nda düzenlenecek Melek Mosso, Sagopa Kajmer ve Emircan İğrek’ in sahne alacağı ve 3 gün sürecek olan festival, Kocaeli’de 1 Haziran’dan itibaren uygulanacak olan ‘ormanda konaklama yasağı’ gerekçe gösterilerek Valilik tarafından iptal edildi. Bunun üzerine bir çok eleştiri gelen Kocaeli Valiliğine bir paylaşımda CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner ARDUÇ’ tan geldi.

“KOCAELİ HANİ YANGIN BÖLGESİ DEĞİLDİ”

Arduç, dün akşam sosyal medyasından yaptığı açıklama ile Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ ı hedef alarak, Valiliğin almış olduğu kararı Büyükakın’ın sözleriyle eleştirdi. Geçtiğimiz sene Ağustos ayında Saadet Partisi Grup Başkan Vekili Mustafa Gürsoy’ un Büyükşehir meclisinde Orman yangınlarını hatırlatarak Büyükakın’ a “Kocaeli’ ye yangın söndürme uçağı alacakmısınız” sorusunu sorması üzerine, Büyükakın’ ın “Kocaeli aslında Yangın Bölgesi değil” sözleriyle atıfta bulunan Arduç, aynı zamanda  Helipkopter alımı için çalışma başlatın diyen Tahir Büyükakın’ a da Helikopterin akıbetini sordu.

SANATA, SANATÇIYA TAHAMMÜLLERİ YOK

Valilik ve Orman yangını değerlendirme komisyonu tarafından olası bir orman yangının önüne geçmek bahanesiyle iptal edilen bu festival İktidarın Sanatla, sanatçıyla olan kavgasını bir kez daha gözler önüne seriyor diyen Arduç, “ insanların müzik dinleyip eğlenmesine bile tahammülü olmayan bir yönetimle karşı karşıyayız. İktidarın tüm yasaklamalarına ve ötekileştirme çabalarına rağmen bizler şarkılarımızı hep birlikte daha gür söylemeye devam edeceğiz! Bugün Müzik dinleme, eğlenme hakkımızı gasp etmeye çalışanlara özellikle biz gençler gereken cevabı şüpesiz vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin bu kötü talihini değiştirmeye hazırız. İktidarımız da ülkemiz rengarenk olacak; herkes özgürce şarkısını, türküsünü söyleyecek. Bizler bu ülkeye barışı, huzuru tekrardan getireceğiz.” Dedi.

İşte o paylaşım:

Kocaeli Valiliği ve Orman Yangını değerlendirme komisyonu tarafından olası bir orman yangının önüne geçmek için, aslında düşünce ve fikirlerini özgürce paylaşabilen sanatçılarımızı hiç engelleme niyetinde olmadan 🙂 iptal edilen bu festivali anlayışla karşılıyoruz!

Fakat, daha geçtiğimiz yaz Saadet Partisi tarafından Büyükşehir Meclisi’nde “Kocaeli’ye yangın söndürme uçağı alacakmısınız” diye soran meclis üyelerine, “burası aslında yangın bölgesi değil, uçak değil ama helikopter ile ilgili bir çalışma yapalım” diye talimat veren Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Büyükakın’a soruyoruz,

Helikopter ne oldu sayın başkan?

Madem burası aslında yangın bölgesi değil, bu düşüncenizi Valilik ve orman yangını değerlendirme komisyonu ile paylaşırsanız sadece güvenlik önlemi alarak bu konserlerin, festivallerin yapılmasına olanak sağlamış olursunuz.

Yoksa valilik, orman yangınları diye bu yaz kimseyi ormanlara yaklaştırmayacak, Turizm Kenti Kocaeli’de kampçılara ve turistlere yaz ayları haram olacak. Kocaeli’de Turizm de hayal kalacak!

Tahir Büyükakın @seddaryavuz

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.