Paylaş

Körfez Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi. 13 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, ilk olarak Haziran ayında yapılacak olan Kiraz Festivali’nin de içerisinde yer aldığı etkinlik ve festivallerin yapılmasıyla ilgili Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu’nun raporu okundu. Karar oy birliği ile kabul edilirken, meclis üyelerine de bilgi verildi.

KİRAZ FESTİVALİNE DAVET

Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan, bu yıl 48.’si düzenlenecek olan festivalle ilgili bilgi verdi. 10-11-12 Haziran’da gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek festivalle ilgili davette bulunan Başkan Söğüt, “Gerçekten güzel bir festival olacak. Buradan sizleri, Körfezli hemşehrilerimizi, Kocaelilileri ve tüm güreş severleri etkinliğe davet ediyorum” dedi. Daha sonra diğer gündem maddelerine geçildi.

“SPOR SALONU İÇİN İHALEYE ÇIKIYORUZ”

Başkan Şener Söğüt, ilçeye kazandırılacak olan kapalı spor salonu için de ihaleye çıkılacağını belirterek, “Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanımızla da görüştük. Proje için 17 milyon TL’lik ilave daha aldık. Bu ay bir aksilik olmazsa ihalesi yapılacak. Güzel bir projeyi ilçemize kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

ARAZİYİ BİZ TAHSİS EDECEĞİZ

Başkan Söğüt, Yarımca Yelken Kulübü için de müjdeyi vererek, “Yelken Kulübü’nün tarihi 60’lı yıllara dayanıyor. Dünya Yelken Şampiyonluklarına ev sahipliği yapmış köklü bir kulüp. Bulunduğu yerde Su Ürünleri Kooperatifleri ile bu işi yapmaları zorlaştı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yanında bir alan belirledik. Projesi hazırlandı. Alanı bizler tahsis edeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz de üzerine yapı yapacak. Yelken Kulübümüz burada faaliyetlerine devam edecek” dedi.

PORTATİF YÜZME HAVUZU

Başkan Söğüt’e ayrıca yaz aylarında yüzme bilmeyen çocuklara yönelik portatif havuz kurulması için protokol yapması için yetki de verildi. Başkan Söğüt, “İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz portatif havuzu kuracak. Bizim yüzme hocalarımız görev alacak. Geçtiğimiz yıl Yukarı Hereke’ye kurmuş ve 500 çocuğumuz faydalanmıştı. Herkes havuza ulaşım imkânı bulamayabiliyor. Bu onlar için kolaylık sağlıyor” dedi.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.