Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze Muallimköy’de yıllardır çözülemeyen Teknoloji Geliştirme Merkezi Bilişim Vadisi’nin projesi ile bölge halkının arsalarının kamulaştırılmasına dair sorunları Meclis Gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Tarhan “Kocaeli Gebze Muallimköy’de yaptırılan teknoloji geliştirme merkezi bilişim vadisiyle ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. “Teknoloji” diye yola çıkılan proje yine ranta ve halkın taşınmazlarını gasp etme projesine döndü.” dedi

“Halkın taşınmazları gasp edilmeye çalışılıyor”

Teknoloji Bölgesi Projesinin ihale yapılmaksızın davet usulüyle iktidara yakın bir firmaya verildiğini hatırlatan Tarhan, “İhale yapılmadı, proje davetiye usulüyle yandaşa verildi. Bölgede bulunan, Avrupa’nın en iyi kamu binası olarak seçilen 3 ayrı bina yıkıldı. Bölge halkına ait arsalara değerinin altında el koymak için istimlak yapılmıyor, izale şuyu davasıyla âdeta çökmeye çalışılıyor.” diyerek bölge halkının arsaların rayiç bedel üzerinden kamulaştırılması yönündeki beklentisine dikkat çekti.

Tarhan, “Muallimköy halkının sesini duyun, alın terleriyle kazandıkları mallardan ellerinizi çekin, haklarını teslim edin”ifadelerini kullandı ve bölge halkının yanında olduğunu belirterek davanın takipçisi olduğunu söyledi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.