Paylaş

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 48.’si düzenlenecek olan Kiraz Festivali için tanıtım lansmanı düzenlendi. Tütünçiftlik Nazende Restoran ve Kafe’de gerçekleştirilen toplantıya; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, başpehlivanlar Nedim Gürel, Faruk Akkoyun, Yıldıray Akın, Orhan Okulu, Tanju Gemici ve İsmail Koç da katıldı.

DOLU DOLU GEÇECEK

Kırkpınar cazgırlarının manileri ile başlayan programda konuşan Başkan Şener Söğüt, “Bu yıl 48. Altın Kiraz Festivalimiz ve festival kapsamındaki Taşköprü Yağlı Güreşlerimiz için lansman toplantısında bir araya geldik. 3 gün sürecek olan etkinlikler olacak. Oğuzhan Koç konseri, açık hava sinema gösterimleri, çocuk şenliği ve Taşköprü Yağlı Güreşlerimiz ile dolu dolu bir festival olacak.

650 YILLIK GELENEK

Güreşlerimiz bizim 650 yıllık köklü bir geleneğimiz. 12 Haziran Pazar günü Sevindikli Taşköprü Er Meydanımızda 60 başpehlivan ve 600 pehlivanı ağırlayacağız. Güreş,

Kültürümüz ve inancımızdan etkilenmiş bir spor dalı. Pehlivanlarımızın kahramanlıklarını, cesaretini, gücünü ve bunların yanında bir birlerine olan saygı ve sevgisini göreceğiz. Tüm bu güzellikleri yağlı güreşlerle birlikte yaşamış oluyoruz.

BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Biz de belediye olarak ata sporumuzu, kültürel mirasımızı yarınlara taşıyabilmek, destek vermek adına bu güreşleri geleneksel hale getirdik. Bir parantez de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a açmak istiyorum. Sekapark Güreşleri’ni Edirne, Elmalı, Kurtdere ve Kutluca’dan sonra 5. boy atlama yağlı güreşleri haline getirdi.

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK

Güreşlerin Kocaeli’de, Körfez’de önemli bir karşılığı var. Geçen yıl bunu fazlasıyla gördük. Güzel, şölen havasında bir güreşler olacak. Güreşlerin yapılacağı alanın hemen yan tarafında yöresel ürünlerin yer alacağı sergi alanı ve Tarım Fuarı’mız da olacak. Bir panayır havasında geçecek her şey. Ayrıca hemen yan tarafta da offroad gösterisi olacak.

ALTIN KEMERLE POZ VERİLDİ

Ayrıca ödül olarak 22 ayar 200 gram ağırlığında bir Altın Kemerimiz var. Ama bunu 3 defa üst üste alan Başpehlivanımıza vereceğiz. Geçtiğimiz yıl Yıldıray Akın kazanmıştı. Bir adım daha yakın. ,Özellikle ben pehlivanlarımız kıran kırana güreş yapacak. Allah derman versin. Dolu dolu bir Altın Kiraz Festivali sizleri bekliyor. Tüm hemşehrilerimizi Taşköprü Er Meydanı’na bekliyorum” dedi.

BAŞPEHLİVANLARDAN TEŞEKKÜR

Başkan Şener Söğüt’ün ardından Başpehlivanlar birer konuşma yaptı. Kırkpınar şampiyonu Orhan Okulu, “Körfez’de gerçekten güreşmek büyük zevk. Altın kemere bu yıl da adayız” dedi. Tanju Gemici de Başkan Söğüt’e teşekkür ederek, “Güreşe verdiğiniz desteklerden dolayhı teşekkür ederim” dedi. Faruk Akkoyun da konuşmasında, “Körfez güreşleri seyircisi ile coşkulu gerçekten. Bizlere de büyük güç veriyor. Başkanımız Şener Söğüt’e ve düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İLK GÜN YÜRÜYÜŞLE BAŞLAYACAK

10-11 ve 12 Haziran’da 3 gün sürecek etkinlikler için her şey düşünüldü. Her yıl olduğu gibi festival 10 Haziran’da saat 17.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünden başlayacak yürüyüş, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ne kadar devam edecek.

OĞUZHAN KOÇ SAHNE ALACAK

Yürüyüş sonrasında kiraz üreticilerine ödül töreni düzenlenecek. 18.00’de de Halk Oyunları Gösterisi yapılacak. İlk günün finali ise Yarımca Sahili’nde bulunan Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’nde olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlenecek olan konserde ünlü sanatçı Oğuzhan Koç sahne alacak.

ÇOCUKLAR İÇİN ŞENLİK

11 Haziran’da ise programlar saat 18.00’de başlayacak. Etkinliklerin adresi ise Tütünçiftlik Kültür Merkezi önü olacak. Çocuklar için şenlik havasındaki etkinliklerle başlayacak olan program, Mehteran Konseri ile devam edecek. Saat 21.00’de ise Açık Hava Sinema Gösterimi yapılacak.

GÜREŞLER NEFES KESECEK

12 Haziran Pazar günü festivalin finalinde ise Taşköprü Yağlı Güreşleri olacak. Taşköprü Yağlı Güreşleri’nde 60 başpehlivan, 600’den fazla da güreşçi er meydanına çıkacak. Sevindikli Taşköprü Er Meydanı’nın çevresinde de önce Tarım Fuarı etkinliği

gerçekleştirilecek. Tarımla ilgili her şey, alanda düzenlenecek fuar ile vatandaşlarla

buluşturulacak.

BAŞPEHLİVANLAR KATILACAK

Kırkpınar Şampiyonlarının bel bağlayacağı güreşlere; Son Kırkpınar Şampiyonu Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, İsmail Koç, Şaban Yılmaz, Nedim Kara, Tanju Gemici gibi önemli isimler katılacak. Ayrıca Taşköprü Yağlı Güreşlerinin son şampiyonu olan Yıldıray Akın da güreşlerde bel bağlayacak.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.