Paylaş

Derince Belediyesi’nin Gez-Gör-Bil projesi kapsamında Osmanlı’nın kalbi olan Bilecik ve Söğüt’e düzenleyeceği kültür gezileri için kayıt süreci 6 Haziran Pazartesi günü başlıyor

Başvurular 6 Haziran Pazartesi Başlıyor

Kültürel ve sosyal etkinliklere önem veren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında da yer alan Gez-Gör-Bil projesi pandemi sürecinin ardından yeniden hayata geçti. Kültür gezileri kapsamında yapılacak olan gezilerle Derinceliler, Osmanlı tarihinin en önemli merkezleri arasında yer alan Bilecik ve Söğüt’e seyahat edecek. 3 kıtada 623 yıl hüküm süren Osmanlı’nın temellerinin atıldığı, milli ve manevi değerlerimizin merkezi konumundaki Bilecik’e düzenlenecek olan kültür gezileri için 6 Haziran Pazartesi günü itibarıyla kayıt alınmaya başlanacak.

Osmanlı’nın Kalbi; Bilecik ve Söğüt

18 yaşından büyüklerin katılabileceği organizasyona iştirak etmek isteyenler başvurularını nüfus kağıdı fotokopileriyle birlikte bizzat Derince Belediyesi Çözüm Masası’na yapacaklar. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ilk kafile 9 Haziran Perşembe günü Bilecik yolculuğuna çıkacak. Geziye katılacak Derinceliler, ilk olarak Söğüt’te Dursun Fakıh Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Hamidiye Camii ve Külliyesi, Etnoğrafya Müzesi, Kaymakam Çeşmesi, Çelebi Sultan Mehmet Camii ve Ertuğrul Gazi Mescidi’ni (Kuyulu Mescid) ziyaret edecek. Söğüt’ün ardından ise Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi ve Yaşayan Şehir Müzesi ziyaretleri ile gezi noktalanmış olacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.