Paylaş

Türkiye ve Filistin arasındaki kardeşliğe katkı sunacak; Gölcük Belediyesi ve Filistin Nablus Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Gölcük Belediyesi ile Filistin Nablus Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İmza töreni öncesinde Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; ilçeye gelen Filistin Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami Ahmad Hijjawi, Filistin Ankara Büyükelçiliği Müşaviri Rana Abu Sibaa ve Nablus Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Abdel Afo Aker’i belediye binası önünde karşıladı. Bir süre başkanlık makamında sohbet eden heyet daha sonra Belediyesi Meclis Salonuna kardeş şehir protokolünü imzaladı.

İMZA TÖRENİNE GENİŞ KATILIM

Gölcük Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen imza törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Filistin Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami Ahmad Hijjawi, Filistin Ankara Büyükelçiliği Müşaviri Rana Abu Sibaa, Nablus Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Abdel Afo Aker, siyasi parti ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

İKİ ÜLKE ARASINDA KARDEŞLİĞE KATKI SAYLAYACAK PROTOKOL

Törende konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Filistin Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti; tarihi kökenleri ve geçmişine bakıldığında derin izler taşıyan, kardeşlik hukukunun üstün tutulduğu, iyi ilişkilerimiz var. Nablus Belediyesi Gölcük Belediyesi ile benzer özellikleri taşıyan bir şehirdir. Kardeş şehir protokolünün imzasının iki ülke arasındaki kardeşliğe katkı sağlamasını ümit ediyorum. Bu imzanın Gölcük ticaret erbabı ve Nablus’un ticari erbabı arasında daha iyi irtibatın kurulmasına vesile olacağı ümidindeyim. İmzalanan protokolün Gölcük ve Nablus Belediyesi’ne, Türkiye ve Filistin Devletlerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi

“BİZ BURAYA MİSAFİR OLARAK DEĞİL, KARDEŞ OLARAK GELDİK”

Başkan Sezer’in ardından söz alan Filistin Ankara Büyükelçiliği Müşaviri Rana Abu Sibaa, “Biz buraya misafir olarak değil, kardeş olarak geldik. Türkiye ve Filistin ilişkileri daha öncede vardı şimdi kardeş olarak devam edecek. Türkiye Filistin’e sürekli destek veriyor, zaten Türkiye Filistin’i devlet olarak tanıyan ilk ülkeler arasında geliyor. İki ülke arasındaki ilişkiler bize güç veriyor. Türkler Filistin’e geldiğinde mutlu oluyoruz, Türk bayraklarını koyuyoruz” diye konuştu.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN FİLİSTİN’E VE VATANDAŞLARINA HEP DESTEK VERDİ”

Son olarak söz alan Nablus Belediye Başkanı Sami Ahmad Hijjawi de, “Aramızdaki ilişkiler önemli ve kuvvetli. Osmanlı Devleti; Nablus’ta hastane, okul ve saat kulesi inşa etti. İlişkilerimiz uzun süre önce başladı. Bu kardeş protokolünden sonra aramızda her alanda daha iyi ilişkiler olmasını temenni ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filistin’e ve vatandaşlarına hep destek verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a selamlarımızı gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN SEZER’E FİLİSTİN ATKISINI HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Filistin Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami Ahmad Hijjawi; kardeş şehir protokolüne imza attılar. İmzalanan protokolün ardından Başkan Hijjawi, Başkan Sezer’e Filistin atkısı hediye etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.