Paylaş

İzmit Belediyesi Aşevi, sıcak yemek ihtiyacını karşılamada güçlük çeken vatandaşların sofralarına destek olmak adına çalışmalarına devam ediyor

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle hayata geçirilen sosyal belediyecilik örneği Aşevi, sıcak yemek ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli ve geçici sebeplerle (hastalık, ameliyat vs.) yemeğini yapamayan vatandaşların sofralarına destek olmak adına çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Aşevi’nden ihtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere öğrenciler de faydalanabiliyor.

HAFTALIK TEMEL YEMEK İHTİYACI

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu’nca sıcak yemek desteği sağlanması uygun bulunan hanelere her gün, günde bir öğün olmak üzere İzmit Belediyesi Aşevi’nde üretilen yemeklerle katkı sunuyor. Günlük olarak üretilen yemekler haftanın beş günü vatandaşların ikamet adreslerine götürülüyor ve ihtiyaç sahibinin haftalık temel yemek ihtiyacını karşılıyor.

SICAK YEMEK DURAĞI

Ayazma Kültür Merkezi’nde sebze yıkama, yemek hazırlık, pişirme, soğuk hava deposu, bulaşıkhane, mal giriş/çıkış alanları ve personel soyunma odalarının yer aldığı Aşevi, deneyimli personellerden oluşan ekibiyle birlikte vatandaşlara hijyenik ve kaliteli yemek hizmeti sunuyor. Haftanın 5 günü hizmet veren Aşevi, ihtiyaç sahiplerinin gün boyu sıcak yemek durağı oluyor.

NASIL BAŞVURABİLİRİM?

İzmit Belediyesi Aşevi’nden faydalanmak isteyen İzmitli vatandaşlar,

izmitasevi.izmit.bel.tr

0262 318 00 00/ 0262 318 03 03 numaralı hatlardan veya

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde yüz yüze başvuruda bulunabilir. Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından yapılacak olan hane incelemesi ve değerlendirmeler sonucunda uygun bulunan haneye sıcak yemek desteği sağlanmaya başlayacaktır.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.