Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde eğitim gören gençler, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonunun (AGAFED) İstanbul Ataşehir’de düzenlediği 4. İstanbul Aşçılar Festivali (İSTCOOK FEST 2022) 1. Anadolu Yemek Yarışmasına katıldı. Yemek konusunda hünerlerine sergileyen gençler, 4 bronz madalya ile Kocaeli’ye döndü.

4 BRONZ MADALYA KAZANDILAR

Her yıl yemek yarışmalarına katılarak madalya kazanan Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, bu sene de İstanbul’da gerçekleşen 1. Anadolu Yemek Yarışmasında 4 bronz madalya almayı başardı. 4. İstanbul Aşçılar Festivali mutfak kültürümüzü yeni nesillere aktarabilmek, bu kültür mirası ürünlerimizin yapımında pratik kazanmak amacıyla düzenleniyor. Yarışmada yöresel ana yemek kategorisinde İbrahim Güçlü Karaca, Görkem Şimşek ve Fatih Korkmaz; kaldırak bohçası, keşke ve hindi tiridi yemekleriyle 3. olarak bronz madalya kazandı. Yöresel tatlı kategorisinde ise leblebi helvası tatlısıyla Çağdaş Bulut 3. olarak bronz madalyayı elde etti.

 UZMANLARDAN EĞİTİM ALIYORLAR

Örgün eğitime çeşitli sebeplerden dolayı devam edemeyen 15-18 yaş grubundaki gençlere yönelik hizmet veren Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde pastacılık, grafik tasarım, barista ve kuaförlük kursları

gibi farklı branşlardaki eğitim uzman eğitmenlerin gözetiminde veriliyor. Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde yaklaşık 8 ay süresince eğitim alan gençler mezun olduklarında sertifikaları takdim ediliyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.