Paylaş

İzmit Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında belediye önünde gerçekleştirdiği etkinlikle geri dönüşüme dikkat çekti. Programda konuşan Başkan Hürriyet, “Şunu çok iyi bilmeliyiz ki geleceği, çöpüne sahip çıkan çocuklar kurtaracak” dedi

 

İzmit Belediyesi, geri dönüşüm ve çevre projeleriyle ulusal ve uluslararası anlamda dikkat çekmeye devam ederken 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında belediye önünde bir program gerçekleştirdi. Geri dönüşüm temasıyla gerçekleştirilen programda Emek Dayanışma İlkokulu ve ana sınıfı öğrencilerinin atıklardan yapmış oldukları kıyafet sergisi ve atıkların yeniden değerlendirilmesi amaçlı atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Akmeşe Ortaokulu öğrencilerinin su kabağından süs eşyası yapımı sergisinin de yer aldığı programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, eğitim kurumlarının müdürleri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

EN ÇOK ATIK TOPLAYAN OKULLARA HEDİYELER VERİLDİ

2021-2022 eğitim-öğretim yılında okullar arası atık toplama yarışması düzenleyen İzmit Belediyesi, bu yarışma ile 90 ton ambalaj atığı, 3 ton elektronik atık, 1,5 ton atık pil topladı. Bu sayede bin 200 adet ağacın kesilmesi önlenirken tonlarca petrol ve su tasarruf edilmiş oldu. Dereceye giren okullardan birinciye laptop, ikinciye fotokopi makinesi, üçüncüye çok fonksiyonlu yazıcı hediye edildi.

HÜRRİYET, “ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ ŞART”

Programda bir konuşma gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu hafta Çevre Haftası. Gelecek çok önemli diyoruz ve bu cümleyi ilk duyduğumuzda çok klişe bir laf gibi geliyor ama öyle değil. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki geleceği, çöpüne sahip çıkan çocuklar kurtaracak. Çünkü çöp deyip geçmeyin. Aslında her çöp bir zenginlik. Geri dönüşüm bu anlamda çok önemli. Bu geri dönüşüm çalışmaları Çevre Haftası kapsamında bizim daha da önemsediğimiz çalışmalar. Bunun için de çevre ve atık konusunda her bireyin her çocuğumuzun her öğrencinin bilinçlendirilmesi şart.

“GELECEĞİN SAHİBİ ÇOCUKLARIMIZ”

Bizler İzmit Belediyesi olarak bir yandan çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için çabalarken bir yandan da geleceğin tek sahibi olan çocukları bilinçlendirmenin önemine gönülden inanıyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda ilerletiyoruz. Yarının duyarlı gençleri ancak bugün çevre bilincine sahip olmalarıyla mümkün oluyor. Çevre bilinciyle donatılan ve sağduyuya sahip çocukların gelecekte dünyayı iyileştirmede aktif rol oynayacağını biliyoruz.

“KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu anlamda geri dönüşüm projelerine destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmalarımıza katkı sunan değerli okullarımız Emek Dayanışma Anaokulu ile 1. Sınıf öğrencileri, Akmeşe Ortaokulu ve atık toplayarak destek veren tüm okullarımıza, değerli müdürlerine, öğretmenleri ve değerli çocuklarımıza öncelikle kentimiz adına, üzerinde yaşadığımız bu toprakların geleceği adına çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

ÇELİKKAYA, “SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM ÇOCUKLAR”

İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, “Anadolu’nun uzak ve ücra bir dağ köyünde sizlerden çok daha küçük yaşta iken annem sobaya her odun atışında odunları birbirine çırparak atardı. Bir çocuk merakıyla ben de neden böyle yaptığını sorardım. Börtü böcek vardır oğlum derdi. Yine aynı yaşlarda köyde bir büyüğümüz otu çiçeği kopardığımızda çıkan suyun onların gözyaşları olduğunu, ağladıklarını söylerdi. Bu iki hikâye de benim çocukluğumdan gelen iki hüzünlü ve anlamlı anıdır. Sevgili çocuklarımız sizin de böyle güzel hatıralarınız olmalı. Bu hatıralardan biri bugün gerçekleştirilen faaliyettir. Sizleri tebrik ediyorum. Belediye Başkanımıza da ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

AMBALAJ ATIK TOPLAMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN OKULLAR

1 – Fatma Seher İlkokulu

2 – 29 Ekim Ortaokulu

3 – Topçular İlkokulu

 

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN OKULLAR

1 – Farabi İlkokulu

2 – Bayraktar İlkokulu

3 – Özel Beyaz Zambak Anaokulu

 

ELEKTRONİK ATIK TOPLAMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN OKULLAR

1 – Ulusal Egemenlik Ortaokulu

2 – Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu

3 – Yahya Kaptan Ortaokulu

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.