Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde çekimleri tamamlanan, Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın yaşamını konu alan ‘Leyla Hanım’ filmi, 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde yarışacak

Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı unvanına sahip Leyla Atakan’ın yaşamını konu alan ‘Leyla Hanım’ filmi uluslararası film festivalinde yarışacak. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in her aşamasını yakından takip ettiği ve çekimleri kısa sürede tamamlanan Leyla Hanım filmi 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde jürinin karşısına çıkacak.

ÖDÜL TÖRENİ 11 HAZİRAN’DA

Safranbolu Belediyesi tarafından 8-9-10-11 Haziran tarihlerinde bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde 3 ana kategoride ödüller sahibini bulacak. Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması ve Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın kazananları 11 Haziran Cumartesi günü yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

HÜRRİYET, KARABÜK’E GİDECEK

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de Cumartesi günü Karabük’e giderek festivali yerinden takip edecek. Başkan Hürriyet festival öncesi yaptığı açıklamada, “Çekimleri yeni tamamlanan Leyla Hanım filminin böylesi önemli bir festivalden davet alması bizim için büyük mutluluk. Adını tarihe altın harflerle yazdıran Leyla Atakan’ı tüm dünyanın yakından tanıması adına çok güzel bir film yaptık. Tüm film ekibine ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İzmit’e ödülle dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ OYUNCULAR

Cumhuriyetin sembol kadınlarından biri olarak tarihte iz bırakan Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak’ın canlandırdığı Leyla Hanım filminin kadrosunda Beyti Engin, Serhan Arslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve Manga grubunun solisti Ferman Akgül gibi önemli isimler yer aldı. Leyla Hanım filminin senaristliğini ve yönetmenliğini İlke İşisağ, senaryo danışmanlığını Gani Müjde, yapımcılığını İzmit Belediyesi, idari yapımcılığını Koral Altın üstlendi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.