Paylaş

Kocaeli Üniversitesi ile Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında yapılan işbirliği protokolüyle ilimizde bir ilke imza atıldı; İHA 1 Ticari Pilot Kursu açılıyor

Nitelikli ara eleman eğitiminde ve yükseköğretime yerleştirmede ülkemizin örnek gösterilen okulları arasında yer alan Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin örnek uygulamaları devam ediyor. Bir ilke daha imza atan KOTO’nun okulu, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile teknoloji işbirliği protokolü imzaladı.

KOÜ’DE İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Coşkun Cebeci, KOTEV Sekreteri Ercan Bağbudar’ın yer aldığı protokol töreninde, Kocaeli’de ilk kez İHA 1 Ticari Pilot Kursu açılmasının da temelleri atıldı.

İLİMİZDE BİR İLK

Prof. Dr. Ahmet Küçük, günümüzde teknik eğitimin lise düzeyinde etkin bir şekilde verilmesinin artık zaruri olduğu ve en az bir dil bilen mühendis yetiştirebilmek için temel eğitimin çağımızın gereksinimlerine göre güncellenmesinin gerektiğini söyledi. Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer, “Üniversitemiz işbirliğinde, Kocaeli genelinde İHA 1 Ticari Pilot Kursu açılması planlanmıştır. Kurslar üniversite öğrencileri, lise öğrencileri ve isteyen sivil vatandaşlara verilecektir. Bu kapsamda ilimizde ilk defa İHA 1 kursu açılmış olacaktır” dedi.

PROTOKOLÜN KAPSAMI

Yapılan işbirliği protokolünün detayları şöyle, “Eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında bilgi, doküman, teknoloji ve alt yapı paylaşımı, bilimsel ve/veya teknolojik araştırmalara yönelik akademik faaliyetlerde tarafların bilgi, malzeme, alt yapı vb. paylaşım hususlarında işbirliği, İHA yarışmalarına hazırlık bakımından taraflar ve tarafların öğrencileri arasında bilgi, tecrübe, teknoloji ve alt yapı paylaşımı hakkında işbirliği, Taraflar arasında seminer, konferans, eğitim (İHA Ticari Pilotluk Eğitimi vb.), tanıtım ziyaretleri vb. etkinliklere yönelik işbirliği.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.