Paylaş

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 48.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Eraslan, STK ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş, Tütünçiftlik Kültür Merkezi önüne kadar devam etti.

ÖNEMLİ BİR SEMBOLDÜR

Yürüyüş sonrasında Körfez Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi vardı. Muhteşem konser sonrasında konuşan Başkan Şener Söğüt, “Bu yıl 48. sini düzenlediğimiz Yarımca Altın Kiraz Festivalimiz vesilesiyle bir araya gelmiş olmaktan dolayı son derece mutluyum.         Anadolu’da ve Kocaeli’de bu kadar ayrıcalıklı bir yeri bulunan ilçemizin, birçok sembol değerinden birisi de Yarımca kirazımızdır.

EN UZUN ÖMÜRLÜ FESTİVALLERİNDEN

Yarımca kirazı, birçok farklı türüyle, farklı renkleriyle ve tadıyla şehrimizin Hereke İpek Halısı ile birlikte en önemli sembolü olmuştur. Yarımca Altın Kiraz Festivali ise, Türkiye’deki en uzun ömürlü festivallerden birisi olması yönüyle ayrıca önemlidir. Kiraz üreticilerimizin talep ve isteklerini önceleyerek yeni sahalar açmak, üreticilerimizi tarımsal hazırlık ve fidan desteği konusunda yalnız bırakmayarak Körfezimizin bu değerini yaşatmaya kararlı olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

ÜRETİCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Başkan Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de kısa bir konuşma yaptı. Bilgin, “Yarımca Kirazı bir değerdir. Pandemi dolayısıyla 2 yıl boyunca etkinliklere ara vermek zorunda kalınmıştı. Bu yıl gerçekten güzel bir organizasyon yapıldı” dedi. Konuşmaların ardından ilçe genelindeki kiraz üreticilerine çeşitli ödüller ve plaket takdim edildi. Yarımca’da yetişen kiraz türlerinin sergilenmesi sonrasında konser alanına geçildi.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.