Paylaş

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kısa zaman önce kurulan

Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu SDKM’de verdikleri ilk konserle dinleyicileri büyüledi

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu, dün akşam ilk konserlerini Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleştirdi. Büyük bir kalabalığın katıldığı konserde kısa süre önce kurulmasına rağmen rüzgâr gibi esen Türk Halk Müziği Koroları, seslendirdikleri türkülerle misafirleri kendilerine hayran bıraktı.

UZUN SÜRE AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Dr. Öğr. Üyesi Kenan Serhat İnce’nin şefliğinde konserin ilk bölümünde Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sahne aldı. Ardından Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu şarkılarını seslendirdi. Son bölümde ise Uygulama Topluluğu ve Gençlik Korosu birlikte bir parça seslendirerek kapanışı İzmir Marşı ile yaptılar. Misafirlerin Türk bayraklarıyla birlikte eşlik ettiği konserde duygulu anlar yaşanırken her iki topluluk da ayakta uzun süre alkışlandı.

YALÇIN: KISA SÜREDE MUHTEŞEM PERFORMANS

Koro şefi Dr. Öğr. Üyesi Kenan Serhat İnce’ye teşekkür ederek çiçek takdim eden İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, “Bugün bize değer veren, emek katan, bu keyifli akşama vesile olan İzmit Belediyesi Türk Halk Müziği Korolarının değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız çok kısa süre içerisinde hazırlandılar. Bu kadar kısa süre içerisinde bu performans muhteşem. Ben kendilerine hayran kaldım. Emeğinize, yüreğinize sağlık” ifadelerini kullandı.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.