Paylaş

Gölcük Belediyesi, Sumoteks Tekstil, Corelink Tekstil, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği JCI Avrasya ve JCI Kocaeli şubeleri iş birliğinde organizasyonu yapılan “Sürdürülebilir Yaşam Festivali”nin katılımcıları arasında Anadolu Kalkınma Vakfı  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yer aldı.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan festivalde; sorumlu üretim ve tüketim, iklim değişikliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık, sağlıklı ve kaliteli yaşam, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar ana başlıkları altında söyleşiler, atölye çalışmaları ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Festivale 92 gönüllü kuruluş destek verdi

Festivalde; 27 konuşmacının katılımı ile 7 söyleşi düzenlendi. TEMA, Çöpüne Sahip Çık Vakfı, AÇEV, Gölvist Hayvan Hakları Derneği, Habitat Derneği, Dönüşüm Elçileri, Kocaeli Sağırlar Spor Kulübü Derneği, Minevra BHR, Ceviz Otizm, İyilik Çarşısı, Good4Trust, Can Dostlar Derneği gibi 92 gönüllü, 26 farklı paydaş kurumun destek verdiği festivalin fuaye alanında sergiler, açık alanda çocuklar için oyunlar, tiyatro gösterisi, yarışmalar ve farklı paydaşların katılımı ile 13 farklı atölye çalışması yapıldı. Festival alanında; Bokashi kompost, t-shirt’ten çanta yapımı, çocuklar için atık malzemeden yaratıcılık atölyesi, meşe tüpleme, doğru sözlük, geri dönüşüm, kağıt kıvırma sanatı, metal mini heykel yapımı gibi etkinlikler sergilendi.

AKV’nin standı ziyaretçilerin ilgisini çekti

Anadolu Kalkınma Vakfı  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi alanı Şefi Arzu Demir ve Grafik ve Fotoğraf Alanı Şefi Elif Oskay’ın hazırladığı okul standında ziyaretçilere geri dönüşüm malzemeleri kullanarak bez bebek yapımı ve saksı boyama çalışmaları yaptırıldı. Yoğun ilgi gören etkinliklerde ziyaretçiler kendi tasarımlarını ortaya koyma imkanı buldular.

Festivalin ziyaretçilerine hediyeler verildi

Festivale gelen ve eski kıyafetlerini getiren herkese bir giyim firmasından yüzde 10 hediye çeki, tüm katılımcılara 1 yıllık internet ve mobil güvenlik paketi; söyleşi oturumlarına katılan arasından 10 kişiye 150 TL’lik alışveriş çeki, 7 kişiye 1 kur İngilizce kursu, toplamda 25 kişiye diş temizliği, ücretsiz cilt bakımı, mini check up; atölye çalışmaları katılımcıları arasında yapılacak çekilişle ise 10 çocuğa sıfır atık oyunu, 10 kişiye sürdürülebilir yaşam seti gibi hediyeler verildi.

Festival alanında iki gün boyunca Palyaço ve Atıkcan maskotu çocuklarla neşeli oyunlar oynadı. Cumartesi günü park alanında yer alan amfi tiyatroda ekosistem, doğayı koruma ve sıfır atık bilinci konularında mesajlar veren “Ormandaki Afacanlar” adlı çocuk oyunu sahnelendi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.