Paylaş

Derince Belediyesi’nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile düzenlediği Ata Sporumuz Cirit Şöleni coşku içerisinde geçerken, cirit ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı

Ata Sporumuz Cirit Şöleni

Geleneklerimizi yansıtan cirit sporunu yaşatmak ve gençlere tanıtmak amacıyla Derince Belediyesi’nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile birlikte düzenlediği ‘Ata Sporumuz Cirit Şöleni’ büyük ilgi gördü. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Ata Sporumuz Cirit Şöleni, etkinlikleri kapsamında ilk olarak eski KEV Tesisleri önünden cirit alanına kortej yürüyüşü yapıldı. Yenikent Mahallesi, Ertuğrul Gazi Bulvarı’nda (Derince Anadolu Meslek Lisesi Arkası) kurulan cirit alanında gerçekleşen programa protokol ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Protokolden Yoğun İlgi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok’un ev sahipliğinde gerçekleşen Ata Sporumuz Cirit Şöleni’ni AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar takip etti.

Cirit Ekibinin Gösterileri

Ozanlar, sanatçılar ve Erzurum Bar ekibinin sahne aldığı programda Çayırova Anadolu Spor Kulübü Derneği cirit ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı. Programda selamlama konuşması yapan Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, gelenekleri yaşatmak adına düzenledikleri programa iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti. Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de yaptığı konuşmada “Geleneklerimizin yaşatılmasını önemsiyorum. Derince Belediyesi ve Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin beraber düzenlediği Ata Sporumuz Geleneksel Cirit Şöleni’ne gösterilen ilgi hepimizi ziyadesiyle mutlu etti” dedi.

Başkan Aygün’den Mesajlar

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün programda yaptığı konuşmada “Bizler köklü bir milletin mensuplarıyız ve köklü bir devlet geleneğine sahibiz. Yarınlarımız için adımlarımızı sağlam bir şekilde atarken geleneklerimizden kopmadan, kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz etkinliklerimizle atlı cirit oyunlarımızı bir kez daha sizlerle buluşturduk.  Düzenleyeceğimiz etkinliklerle bir kültür mozaiği olan Derince’mizde Anadolu’nun tüm renklerini ve güzelliklerini bir arada yaşamaya devam edeceğiz.  Bu vesileyle programımızda sahne alan ozanlarımızı, sanatçılarımızı ve sporcularımızı gönülden kutluyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.