Paylaş

 

 

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız bugün gerçekleşen sel ve taşkın görüntüleri sonrasında belediye başkanlarına seslendi. Yıldız, “Bir belediyenin en asli görevi altyapıdır. 20 yılı yakın zamandır Ak Partili belediyelerin yönettiği kentte hala sel ve taşkınlar yaşanıyor. Sudan sebeplere sığınmayın. Görevinizi yapın, danışın, destek alın.”

Kocaeli genelinde bugün yarım saat süren yağışlar bile çok büyük olumsuzluklara yol açtı. Özellikle Derince ve Körfez ilçelerinde büyük su baskınları ve sel olayları yaşandı. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız bugün gerçekleşen sel ve taşkın görüntüleri sonrasında çok sert bir açıklama yayınladı. Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli’de 2004 yılından bu yana Ak Partili belediyeler yerel yönetimlerde. Ak Partili belediye başkanları her dönem altyapıya ne kadar yatırım yaptıkları ile övünüyor, ancak en ufak bir yağmurda dahi Kocaeli’deki beceriksizlikleri gün yüzüne çıkıyor.

İYİ PARTİ OLARAK GÖREVE HAZIRIZ

Kocaeli’nin en önemli liman bölgeleri Körfez ve Derince’de her yağmur yağışın aynı caddeleri su basmasına rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Biz burada artık kasıt arıyoruz. Körfez ve Derince halkına çile çektirmek istiyorlar. Bunun başka bir açıklaması yok. Bir yol yanlış yapıldıysa, su baskınlarına sebep oluyorsa, ilk baskın sonrasında kollarını sıvarsın, önlemini alırsın. Ancak son 15 yıldır aynı caddeler sular altında kalıyor ve hiçbir belediye yöneticisi umursamıyor. Bir belediyenin en asli görevi altyapıdır. 20 yılı yakın zamandır Ak Partili belediyelerin yönettiği kentte hala sel ve taşkınlar yaşanıyor. Belediye başkanlarına sesleniyorum Sudan sebeplere sığınmayın. Görevinizi yapın, danışın, destek alın. Biz İYİ Parti olarak göreve hazırız.

İSU’NUN YAPTIKLARI

Belediyecilik halk için yapılır. Halkın sorunlarını çözmek için yapılır. Her yağmurda evlerini, işyerlerini su basan, yolları kapanan, büyük mağduriyetler yaşanan kentimizde maalesef halkımız Ak Parti yöneticilerinin beceriksizliğinin ceremesini çekmektedir. İSU gibi büyük bir kurumun başındaki isim su baskınları ile ilgilenmek yerine yıllardır işleye işleye önce bir belediyenin özel kalem kadrosundan memur yaptığı oğlunu ardından İSU’da üst düzey yönetici yapmaya çalışmış, halkın derdi yerine kendi ailesinin derdinin peşine düşmüştür. İSU deyince kentin altyapısını ayakta tutan bir kurum yerine babasının oğlunu ayakta tuttuğu, kamu imkanlarını oğlunun önüne serdiği bir kurum akla gelmektedir.

KOCAELİ İYİ OLACAK

Bugüne kadar çok su baskını gördü bu kent. Ancak hiçbir baskın sonrasında tek bir belediye yetkilisi ne özür diledi ne görevinden affını istedi. Her yağmurda aynı beceriksizliğe sebep olanlar hiçbir hesap vermeden görevlerine devam ediyor. Ancak merak etmesinler. Halkımız ilk seçimde hesabı soracak. Kocaeli’nin altyapısını kaderini terk eden, sürekli aynı sokakların su basmasına sebep olan kim varsa gereği yapılacak. İYİ Partili kadrolar göreve geldikleri ilk gün kentin altyapı sorunlarına ağırlık verecek ve sorun yaşayan vatandaşlarımızla bire bir ilgilenecek. Kocaeli daha İYİ olacak, Türkiye daha İYİ olacak.”

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.