Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin baştan aşağı yenilediği Cumhuriyet Bulvarı, sosyal yaşamın merkezi haline gelmesiyle dikkat çekiyor. Cumhuriyet Bulvarının şehre vizyon ve değer kattığını her fırsatta dile getiren Başkan Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Fotoğraf Sergisini’ gezdi. Tarihi çınar ağaçlarının altında sergilenen fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Büyükakın’a AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve teşkilat üyeleri eşlik etti. Cumhuriyet Bulvarının modern yüzüyle artık sanat ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapmasını değerlendiren Başkan Büyükakın, “Burası sadece yürüyüş yolu olmaktan çıktı. Bir sergi alanı yani kültür ve sanat etkinliklerinin açık hava adresi de oldu. Bunun yanında insanların dinlendiği, sosyalleştiği ve buluştuğu bir nokta haline geldi” dedi.

“CUMHURİYET BULVARI GURUR VERİCİ BİR ESER OLDU”

Kocaeli’nin her noktasına hizmet ettiklerini dile getiren Başkan Büyükakın, Cumhuriyet Bulvarı’nda vatandaşların yoğun ilgisiyle de karşılaştı. Çocuklar başta olmak üzere ailelerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Büyükakın, esnafların Cumhuriyet Bulvarı için teşekkürlerine dönük olarak da şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin ortaya çıkması için çok gayret ettik. Sonuç çok güzel oldu. Halkımız mutlu ve memnun. Rabbime hamdediyorum. Bu aziz hemşerilerime hizmet etmeyi bana nasip ettiği için. Cumhuriyet Bulvarı gurur verici bir eser oldu.”

“BÖYLE HAYAL ETMİŞTİK BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUK”

Başkan Büyükakın, “Burası sadece yürünüp gidilen bir yer olmayacak, burası farklı yaşam alanına dönecek demiştik. Her anlamda başka bir konsepte gidecek demiştik. Yavaş yavaş gittiğini de görmeye başladık. Cedit’te yapılan kentsel dönüşümün ilk ayağı olan yıkımları ve oradaki hikâyelerin anlatıldığ,ı anıların unutulmaması için bir fotoğraf sergisi yapıldı. Emeği olan herkese başta platform Başkanı Kemal Kaya olmak üzere bu fotoğrafları çeken ve sergiye hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bulvarımızı böyle hayal etmiştik böyle olacağını biliyorduk. Yaşam alanı olması bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

“CUMHURİYET BULVARI ÖNEMLİ BİR YER OLACAK”

“Cumhuriyet Bulvarı’nın zamanla daha da farklılaştığını göreceksiniz” vurgusunu da yapan Başkan Büyükakın, “Bu alanda güzel şeyler olacağını biliyoruz. Güzel ve konforlu mekânları insanlara sağladığınızda kendi içerisinde bir ekosistem gelişiyor. Burası da sadece yürüyüş yolu olmaktan çıktı. Bir sergi alanı, insanların dinlediği, buluştuğu ve sosyalleştiği bir nokta haline geldi. Bu sergi vesilesiyle şunu da ifade etmem gerekir ki Cedit hatıralarının fotoğraflarla belgelenmesini çok önemli buluyorum. İnşallah orada yenilenme olduğunda da eskiyi yeniyi bir araya getirecek bir sergi de düzenlenecektir. Tüm sanat etkinliklerin icra edilmesinde Cumhuriyet Bulvarı önemli bir yer olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

“MİLLETİMİZLE KOLKOLA VE GÖNÜL GÖNÜLEYİZ”

Vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle de karşılaşan Başkan Büyükakın, “Halkımızın bu kadirşinaslığına, güvenine ve bize duyduğu muhabbete hiçbir zaman ihanet etmedik, etmeyeceğiz de. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluk bizlere büyük işler yapma ve bunun yanında gönüller yapmayı söylüyor. Garibin yanında olmayı, vatandaşımızın taleplerine karşı duyarlı olmayı söylüyor. Milletimizle kol kola ve gönül gönüleyiz. Şehrimizin ihtiyaçlarına da tüm meselelerin üstesinden gelebilecek güce sahibiz. Bunu da milletimizden aldığımız güç ve sevgiyle yapıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.