Paylaş

Sahip olduğu ekonomik, tarihi ve kültürel değerleri ile ülkemizin göz bebeği olan İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü hep birlikte büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün, Türkiye’nin en güzel bölgelerinden birinde, güven ve huzur içinde yaşıyorsak bunu, Yahya Kaptan, İpsiz Recep, Kara Fatma, Mevlüt Efendi ve diğer isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz.

Milli Mücadele yıllarında ve sonrasında büyük mücadeleler vermiş olan şehrimiz tarihin her döneminde coğrafi ve stratejik konumuyla önemli bir kent olmuş ve Cumhuriyet’imizin kuruluş yıllarından itibaren de genç, eğitimli ve üretken nüfusuyla Türkiye’nin sanayisine, büyümesine ve gelişmesine öncülük etmiş, çok değerli katkılar sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir.

Bu duygularla; başta Büyük Önder  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, bu anlamlı günün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesini diliyor, tüm İzmit’li hemşehrilerimin Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

Haydar Akar

TBMM Başkanvekili

 Kocaeli Milletvekili

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.