Paylaş

Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Türk Ocakları’nın düzenlediği sempozyuma katıldı. Gece Türk Ocakları Genel Merkezi, İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nun 30 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere görevden aldığını açıkladı. Açıklamada, “Farklı partilerden vekiller, yöneticiler toplantılarımıza katılmaktadır. Ancak devlete ‘seri katil’ diyenlerin toplantımızda boy göstermesi kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

Türk Ocakları’nın kuruluşunun 110. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle “Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları 2” başlıklı sempozyum düzenledi. Fatih Ali Emir Kültür Merkezi’nde dün başlayan ve üç gün sürecek sempozyumun açılışına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

İSTANBUL ŞUBESİ YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINDI

Öğlen saatlerinde sempozyum açılışı ile ilgili Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun konuşmaları basına yansıdı. Türk Ocakları Genel Merkezi ise dün gece iki saat ara ile iki ayrı açıklama yaptı. Gece yarısı yapılan son açıklamada İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nun söz konusu sempozyumun bitmesinin ardından görevden alınacağı açıklandı. Türk Ocakları’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada; “Türk Ocakları İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu 30 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere görevden alınmıştır. Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu” denildi.

“FARKLI PARTİLERDEN VEKİL VE YÖNETİCİLER TOPLANTILARIMIZA KATILMAKTADIR”

Türk Ocakları Genel Merkezi’nden gece 22.07’de yapılan ilk açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Türk Ocakları Genel Merkezi ve Şubeleri olarak Türk milletine hizmet amacıyla faaliyet yapıyoruz. Kurucularımızın temel ilkelerinden biri olan ‘parti siyasetinin dışında olmaya azami özeni göstermekteyiz. Genel Merkez ve Şubeler olarak faaliyetlerimizde doğal olarak devletimizin ilgili kurumları ve mahalli idarelerden destek taleplerimiz olmaktadır. Bu bağlamda ölçütümüz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü konusundaki tavırdır. Belediyeler tarafından tahsis edilen bazı şube binalarımızın açılışlarına, ilgili belediye başkanının mensup olduğu siyasi parti dahil, farklı partilerden milletvekilleri ve il/ilçe yöneticileri, toplantılarımıza birlikte katılmaktadır. Ocak’ın bu kapsayıcı, kucaklayıcı ve parti siyasetine mesafeli tutumu açık ve kesindir.

Kaynak: ANKA

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.