Paylaş

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın en önemli gençlik projelerinden biri olan ve Kartepeli gençlere yönelik hizmet vermeye başlayan Kartepe Genç Akademi 4 bin öğrenciye eğitim verdi. Düzenlenen sertifika töreni ile Kartepe Genç Akademi eğitim programını tamamlayan öğrenciler belgelerini aldılar.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vizyon projeleri arasında yer alan Kartepe Gençlik Merkezi “Kartepe Genç Akademi” sertifika töreni ile 4 bin öğrenciye belgeleri verildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen yıl sonu töreni Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Sunumun ve İstiklal Marşı’nın Kartepe Genç Akademi öğrencilerinin işaret dili eşliğinde okunması sonrasında Kartepe Genç Akademi’nin çalışmalarının anlatıldığı tanıtım videosu gösterildi. Genç Akademi öğrencilerinin müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Müzik dinletisinde 22 yaşında hain terör örgütü tarafından şehit edilen Öğretmen Aybüke Yalçın unutulmadı. Yalçın’ın seslendirdiği şarkı Kartepe Genç Akademi öğrencileri tarafından programa katılanlar ile birlikte söylendi.

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Kartepe Genç Akademi hakkında ki duygu ve düşüncelerini dile getiren akademi öğrencisi Ecrin Ece Koca “Geçen seneden bu yana Kartepe Genç Akademi’de eğitim görüyorum. Tiyatro, drama, gitar ve İngilizce kurslarına katılıyorum. Kurslarımız bunlarla sınırlı değildir. Kurumumuzda bulunan kütüphane ders çalışmak için çok uygundur. Öğrencilerin stres atma alanı çok güzeldir. Bizlere yönelik geziler bizlere olumlu etki yapmaktadır. Bizlere bu fırsatı sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa abiye, öğretmenlerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇ AKADEMİ ÇOK TERCİH EDİLDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek “Kartepemiz her gün gelişmektedir. Belediye başkanımız her zaman bizlerin yanındadır. Kartepemiz turizm cenneti olarak biliniyor. Eğitiminde başkenti yapma yolunda ilerliyoruz. İlçemizde bulunan liseler ilçemize ayrı bir değer katmaktadır. Cuma günü karneler verildi. Eğitim 7/24 devam etmektedir. Kartepe Genç Akademi çok ciddi talep gördü. Öğrencilerimizin ilgisi bizleri çok memnun etmiştir. Çocuklarımıza hizmet etme gayesi ile yaşıyoruz. Kartepemizde çok güzel bir uyum vardır. İnşallah devam edecektir” açıklamasında bulundu.

GENÇLERİMİZ GÖZBEBEĞİMİZ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepeli gençlerimiz göz bebeğimizdir. Genç Akademi de sizin için yaptığımız en önemli projemiz. Pandemi dönemi bizleri etkilese de çok şükür bu günleri gördük. 4 bin evladımıza hizmet vermişiz. Çok teşekkür ediyorum. Evlatlarımızın yanı sıra ailelerine teşekkür ediyorum. Belediyenin işi insanlara hizmet etmektedir. Benim bakış açımda en büyük hizmet gence hizmet etmektir” dedi.

BUGÜN ÇOCUKLARIMIZ ÇOK ŞANSLILAR

“Belediye olarak bir çok hizmet yapıyoruz” diyen Başkan Kocaman “Alt yapı, üst yapı, köprü yapıyoruz. Bu yıl 40 bin ton asfalt seriyoruz. Hepsi çok kıymetlidir. Ama en kıymetlisi insana yapılandır. İnsana hizmet ettiğinde geleceğine, vatanına, toprağına hizmet etmiş oluyorsun. Öğrencilerimizin başarıları bizleri sevindirmektedir. Çocukluk hayalim enstrüman çalmaktı. Ancak bu imkanım olmadı. Bizler çalışarak büyüdük. Bugün çocuklarımız çok şanslılar. Devletim tüm kurumları onlara seferberdir” açıklamasında bulundu.

OKULLARIMIZA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

“Kartepe Belediyesi olarak tüm okullarımıza destek verilmektedir” diyen Başkan Kocaman “Çocuklarımızın sağlıklı, donanımlı yetişmesi ve gelişmesi için ciddi bütçeler ve mesai harcıyoruz. Bunu yapmasak her sene bir bina yaparız. Ama binaların bir önemi yok. Onlara değer katan sizlersiniz. İçinde siz olmadığınız sürece bir önemi yoktur. Evlatlarımızın gelişmesi bizim için çok önemlidir. Evlatlarımıza ücretsiz İngilizce eğitimi verilmektedir. Bin kardeşimiz bu eğitimi almaktadır. Çocuklarımızı buralara gönderelim. Burada çocuklarımız eğitimin yanı sıra sosyal etkinliklerin içerisinde yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE 10 TANE AÇACAĞIZ

Bu daha başlangıçtır diyen Başkan Kocaman “Gerekirse 10 tane Genç Akademi açacağız. Tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Kartepe Genç Akademi’nin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burada birlik ve beraberlik içerisinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilerin sertifikaları ilçe protokolü tarafından verildi. Kartepe Genç Akademi öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Program sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan eserler oluşan sergi gezildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.