Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Alzheimer Yaşam Evi’nin açılışının 1’inci yılında merkezden hizmet alan Alzheimer hastaları ve aileleri ile yemekte bir araya geldi

İzmit Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla 9 Haziran 2021 tarihinde hizmete açılan Kocaeli’de ilk ve tek olan Alzheimer Yaşam Evi 1 yaşını doldurdu. Bu kapsamda İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, merkezden hizmet alan Alzheimer hastaları ve aileleri ile birinci yıl kutlama yemeğinde bir araya geldi. Programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, Kocaeli Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kenan Cibaroğulları, Kocaeli Üniversitesi Hizmet Bölümü ve Hemşirelik Bölümü temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, İzmit Belediyesi yöneticileri, Malta Mahalle Muhtarı Bekir Boz, Alzheimer Yaşam Evi sakinleri ve aileleri katıldı.

HÜRRİYET, “BÜYÜK BİR ÖZVERİ VE EMEK”

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün, 9 Haziran 2021 tarihinde büyük bir heyecan ve motivasyonla hizmete sunduğumuz Alzheimer Yaşam Evi’mizin bahçesinde sizlerle birlikte birinci yılımızı kutluyoruz. Alanında uzman, bu konuda istekli ve hiç motivasyonu düşmeden bu çalışmalarda emek veren değerli çalışma arkadaşlarımızla birlikte geldiğimiz bu noktada birinci yılımızı kutluyor olmaktan büyük onur ve memnuniyet duyuyoruz. Bir yıl önce büyük bir özveri, emek ve ekip çalışması sonucunda Kocaeli’mizin refah seviyesine büyük katkıları olacak Kocaeli’de ilk ve tek olan Alzheimer Yaşam Evi’mizi faaliyete geçirdik.

“72 HASTAMIZA VE AİLELERİNE DOKUNDUK”

Göreve geldiğimizde biliyorsunuz ki çok kısa süre içerisinde pandemi süreci başladı. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen göz bebeğimiz olan Alzheimer Yaşam Evi’mizi açtık. İzmit’in yanı sıra Kocaeli’nin tamamından başvurular aldık ve Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin çok kıymetli işbirliğiyle Alzheimer Yaşam Evi’mizde yıl içerisinde toplam 72 Alzheimer hastası büyüğümüzün ve yakınlarının hayatına dokunduk. Fiziksel/zihinsel aktiviteler, kuşaklararası programlar ve onların sosyalleşmesine yönelik birçok faaliyet yürüttük.

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Aynı zamanda alanında uzman kişilerle çalışarak Alzheimer hastalığının ailelerimiz ve büyüklerimizin üzerindeki etkilerini mümkün olduğunca azaltmaya gayret gösterdik. Şu anda da aramızda olan Kocaeli Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Hüsnü Efendi hocamıza, bugün aramızda olmayı isteyen ancak rahatsızlığı sebebiyle katılım gösteremeyen Kocaeli Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Neslihan Aybala Alagöz hocamıza ve tüm ekip arkadaşlarına, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, Hemşirelik Bölümü, İş ve Uğraşı Terapisi Bölümü’ ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Alzheimer Yaşam Evi’mizi her türlü organizasyonuna dâhil eden Türkiye Alzheimer Derneği’ne, Başkanına ve üyelerine de teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz.

“EMSAL TEŞKİL ETMEYİ HEDEFLEDİK”

Marmara Belediyeler Birliği Uluslararası Kent Forumu-MARUF’21’de en iyi uygulamalar arasında yer alarak da görmüş olduk ki bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Alzheimer Yaşam Evi’nde sürdürdüğümüz çalışmalardan halkımızın haberdar olması ve Alzheimer hastalığına dikkat çekerek toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla sayısız seminer, eğitim programı düzenledik ve stantlar açtık. Bu sayede diğer ilçelerimize ve şehirlerimize ulaşarak yaşlılık alanındaki refah çalışmalarına katkı sunmayı aynı zamanda da emsal teşkil etmeyi hedefledik.

“UFACIK BİLE KATKI SUNUYORSA NE MUTLU BİZE”

İzmit halkı için severek ve isteyerek başladığımız bu iş, sizlerin de yoğun ilgisi ve desteğiyle çok güzel bir yere geldi. Umuyorum ki Alzheimer Yaşam Evi’mizin hastalarımıza, yakınlarına, İzmitlilere ve kentimize umut olduğu nice yılları daha birlikte kutlarız ve yine şu an olduğu gibi aynı masa etrafında gülümseriz. Alzheimer Yaşam Evi’miz birinci yılını kutluyor. Bütün hastalarımıza, ailelerine destek olsun, şifa olsun. Ufacık bir katkımız olabiliyorsa ailelerimize ne mutlu bize. Biz bu çalışmayı sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinize tekrardan teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

EFENDİ, “BURADA BİR AİLE RESMİ GÖRDÜM”

Kocaeli Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Efendi, “Çok özel bir gün bugün. Duygulandığımı söylemem gerekiyor. Biz profesyonel iş yapıyoruz çok nadiren duygulanırız ama bugün duygulandım. Çünkü hoş bir manzara gördüm. Burada bir aile resmi gördüm. Bu bir hayaldi. Olur mu olmaz mı diye çok düşündük. Çünkü daha önce benzer projeleri çok duymuştuk. 1 yıl önce yapıldığını görmek çok büyük mutluluk vermişti.

“YAŞAM EVLERİNE İHTİYAÇ ARTIYOR”

Yapmaktan daha zoru işletmektir. Yönetmek ve işletmek böyle bir kurumda kolay değildir. Bunun 1 yıl boyunca sağlıklı bir şekilde işlediğini görmek de çok güzel. Çok gurur verici. Çalışan ekip çok istekli, çok hevesli, çok motive ve çok enerjik. Bu merkez sadece hastalar için bir yer değil. Alzheimer zor bir hastalık ve çağımızın hastalığı. Yeni yapılmış çalışmalar şunu gösteriyor; hangi hastalığı olmaktan korkarsın diye sorulduğunda Alzhimer cevabı alınıyor. Çünkü henüz tam bir tedavisi yok ve sıklığı giderek artıyor. 65 yaş grubunda yaklaşık 20 kişiden birisinde var. Yaş 80’e 90’a çıkınca 3 kişiden biri Alzheimer. Bu tür yaşam evlerine de ihtiyaç artıyor.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”

O yüzden bu tesisin çok büyük bir ihtiyacı karşıladığını düşünüyorum. Burası aynı zamanda aileler için de bir danışma, eğitim ve sosyal destek merkezi. Birçok açıdan fonksiyon görüyor. Benzer merkezlerin hayata geçmesini yürekten istiyorum. Bizim kurum olarak katkımız devam edecektir. Elimizden geleni sonuna kadar yapmaya çalışacağız. Umarım daha yıllarca bir aile ortamı içerisinde burası açık kalmaya devam eder. Başta Sayın Başkanım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

BOZ, “BU PROJE İÇİN SİZLERE MİNNETTARIZ”

Malta Mahalle Muhtarı Bekir Boz, “Alzheimer Yaşam Evi’nde 1 yıl boyunca çok güzel çalışmalar yapıldı. Etkinlikler, faaliyetler, ziyaretler, seminerler Malta gibi bir mahalle için hemen dikkat çekiyor. Bu merkez mahalleye de bir hareket kazandırdı. İnsanların ilgisini çekti. Buradaki etkinliklere mahalleli ile birlikte bizler de katılıyoruz. Çok da faydalı oluyor. Sizin öncülüğünüzde kentimizde farkındalık yaratan Alzheimer Yaşam Evi kazandırıldı. Alzheimer hastalarının yaşam kalitesini arttırmak ve onların yakınlarına da yardımcı olmak adına yürüttüğünüz bu proje için sizlere minnettarız. Bu merkezi yürütmek de bir emek işi. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Hanım ve ekibini de kutluyorum. Siz olmasanız burası yoktu Başkanım, iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.