Paylaş

İzmit Belediye Başkanvekili Çetin Sarıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kurgulanmış anketler ve basın yoluyla halk nazarında İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i başarısız göstermeye çalışanlara gerçek anket sonuçlarıyla seslenerek, “184 belediye arasında en iyi 10 içine giren Hürriyet’i görünce kafalarını kuma gömecekler kesin!” dedi

 İzmit Belediye Başkanvekili Çetin Sarıca sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Emeğinize değil ama algınıza sağlık! Bugün bir yerde bir haber okudum. Aslında ‘haber’ de denilemez. Malum; habercilik, halkın doğru bilgiyi almasını sağlamak ve kamuoyunu aydınlatmak için yapılır, haber de bunun için yazılır ya! Ondan, ‘haber’ de pek denilemez. Son yılların modası olduğu haliyle birilerine yaranmak veya halkın menfaatine yapılan işlerin üzerini kapatmak için karalanan satırlar değil ya! Tam da bu türden bir metne rastladım. Bir araştırma şirketinin yaptığı çalışmanın sonuçlarını anlatıyor. Aslında neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Emek harcanmış, çalışma yapılmış saygı duyarım. Fakat malumun ilanı yapılamamış. Havada kalmış.

“MAGAZİNSEL SUNUM OLMUŞ”

Çünkü çalışma yapılmış ancak ne araştırma yapılan denek grubu belli, ne yapılan şehirler belli, ne yöneltilen sorular belli. Açıklamasına iliştirilen netlik ölçüsü ‘bazı’ ve üstü kapalı ‘nüfus göreceli’ ifadesiyle paylaşılmış. İlk anda bilemedim ki ne düşüneyim. İlk bakışta top 10 magazinsel sunum olmuş. Fakat soru işaretlerine yanıtlar arayınca gördüm ki ‘hiç olmamış’. İşte tam da bu anda ‘büyük’ metin yazarlarımız harekete geçmiş.  Asıl işleri sorgulamak, araştırmak, doğru ve net bilgileri halka anlatmak olduğu için kendilerini tutamamışlar.

“ASIL MAKSATLARINI ORTAYA KOYAN KELİMELER”

Peş peşe başlıklar atarak, uzun uzadıya yazılar yazarak yine asıl maksatlarını ortaya koyan kelimeleri havada uçuşturmuşlar. Sorgulamak neye lazım! Üstelik vakit kaybı. Ne gerek var!

Amaç zaten ustalıkla manipüle etmeye çalıştıkları İzmit Belediyesinin başarılarını, çalışmalarını, hizmetlerini halkın öğrenmesini engellemek, üstüne sayın başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’i başarısız göstermeye çalışarak kamuoyunu yanıltmak ve yaklaşan seçimler öncesinde birilerini memnun etmek. Tabii ki halkımız bunlara prim verirse!

“ORTADA BÜYÜK UĞRAŞ VAR!”

Emekler harcayıp peş peşe haberler yayınlayarak algı yaratma çabasını takdir etmiyor değilim! Ortada BÜYÜK UĞRAŞ var. Ancak halkı bilgilendirmek (!), doğrudan şaşmamak (!) adına yaptıklarını söyledikleri yayınlara ve yazdıkları metinlere bir yenisini de yüksek müsaadenizle ben eklemek istiyorum. Zaten partimizin Büyükşehir belediyelerini ve birkaç ilçe belediyesini kazandığı illerde yapılan anket çalışmalarında, Kocaeli gibi metropol bir kentte kazanılmış tek bir ilçe belediyesinin seçmen profilini, sayısını, anketlerde yer alma olasılığını, kent genelindeki siyasi konjonktürün etkisini düşünüp yorulmayanlara yardımcı olmak gerekir.

“184 İLÇE ARASINDA BİR ANKET ÇALIŞMASI YAPILMIŞ”

Bugün bir başka anket çalışması daha gördüm. Orada da ‘En Başarılı Belediye Başkanları’ araştırılmış; 30 büyükşehir belediyesinde, Nüfusu 100 binin üzerinde olan 184 ilçede

15-27 Haziran 2022 tarihleri arasında. Vatandaşlara belediye başkanlarının çalışmalarından ve hizmet kalitesinden ne düzeyde memnun oldukları sorulmuş. Üstelik, öyle parti ayrımı falan da yapılmamış. Tahmin edin; taban yüzdesinin 50,9 olduğu listede ‘ilk 10’a bile giremedi’ diye halk nazarında başarısız kılmaya çalıştıkları Sayın Fatma Kaplan Hürriyet yüzde kaç oy almış?

“BİHABERCİLER KAFALIRINI KUMA GÖMECEKLER”

Yanılmadınız; Fatma Kaplan Hürriyet 184 belediye arasında en iyi 10 sıralamasında ve yüzde 60,4 memnuniyet oyu almış. Halkımızı doğru bilgilendirmek için gece gündüz demeden çalışan saygıdeğer yazarlarımız ve basın emekçilerimizin bu bilgiyi de en doğru şekilde işleyeceğinden şüphe etmiyorum. Ama bazı bihaberciler büyük korkuyla kafalarını kuma gömecekler kesin. Öyle değil mi?

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.