Paylaş

İzmit Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Devrim Bal, Körfez Belediye meclisinde CHP’li meclis üyelerinin sağduyulu davranışlarını örnek göstererek; “Körfezli meclis üyelerimize selam,

Cumhur ittifakına “Örnek” olsun!” dedi

CHP İzmit Belediye Meclis Üyesi Devrim Bal, Körfez Belediyesinin greyder alımı için ikinci meclis oturumu talebine olumlu yanıt vererek örnek bir davranış sergileyen CHP Körfez Belediye Meclis Üyelerini tebrik ettiği sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Çoğunlukçu demokrasilerde; halkçı olmak, milletin parasını, yetimin hakkını korumak öyle kolay değildir. Belediye meclislerinde neler çektiklerimizi anlatmaktan dilimizde tüy bitti!

Çünkü biz anlattıkça onlar anlamak istemiyor, Siyasi çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyorlar!

“GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR”

Ama hepimizin tebessüm ettiği, oh be dediği güzel şeyler de olmuyor değil! Hani aylardır biz bu belediyede kiralık hizmet araçlarını satın alalım diye uğraşırken, keyfe keder ötelemeler yapan, adeta oyun oynayan İzmit Belediyesi Cumhur İttifakı meclis üyeleri var ya, Körfez Belediyesinin CHP’li meclis üyelerinin sergilediği doğru muhalefetten ders alsınlar. Ak Partili meclis üyelerinin kamu zararını yok sayarak İzmit’te belediyemizin çalışmasını engellemek için hizmet aracı alınmasına onay vermemesine karşılık CHP’li meclis üyelerimiz, Körfez’de belediyenin acil greyder alımı işinin Ağustos ayına kalmaması için Temmuz ayı meclisinin ikinci oturumunun yapılmasına destek verdi.

“ZAMANDAN TASARRUF SAĞLADIK”

Her geçen gün fiyatların arttığı ekonomik koşulda zamanla yarışın olduğuna ve milletin parasının korunması gerektiğine dikkat çeken CHP’li meclis üyelerimiz, belediyenin fiyat artışından etkilenmeden greyder alması için zamandan tasarruf edilmesini sağladı.

Ne ek süre istedi, ne de ‘Biz bunu biraz inceleyelim’ dedi. Önce halkın menfaatini düşündü.

Bu tavır acaba birilerine örnek olur mu?

“71 ARACI İYİ Kİ ALMIŞIZ”

Peki İzmit’te ne olmuştu? Hatırlayalım; İzmit Belediyesinde 2 yıl önce hizmet araçları alımı için Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e 55 milyon liralık kredi yetkisi vermediler. Şu an o araçların bedeli 150 milyon TL. Ancak 27 milyon liralık kredi yetkiye onay verdiler. Ki o parayla 71 tane hizmet aracı İzmit halkına kazandırıldı ve hizmet için bu kentin sokak ve caddelerindeler. 27 milyona aldığımız hizmet araçlarının değeri ise şu an 75-80 milyon TL. İyi ki almışız. İyi ki kiralamak yerine İzmitlilere bu araçları kazandırmışız.

“AKP’LİLERİN DİRENCİYLE KARŞILAŞTIK”

Akp’li Gebze Belediyesinde ne olmuştu? Onu da unutturmayacağız! Aynı dönemde biz 27 milyona 71 tane hizmet aracı alırken Gebze Belediyesi 43 aracı 67 milyona kiraladı. Ak Partili belediyelerin zihniyeti, yönetim anlayışı halkın zararına neden oluyor. Kamunun kaynaklarının doğru kullanılmasının önüne geçtiği gibi birilerini de kalkındırıyor. Bu sene de kamyon satın almak için yetki istediğimiz İzmit Belediye Meclisi’nde Ak Partili meclis üyelerinin direnciyle karşılaştık. Bizden inceleme yapmak için ek süre istediler.

Her şey ortada. Bugün 1 liraya aldığınızı yarın fahiş zamlanmış rakamlarla satın almak zorunda kalıyorsunuz.

“HALKIN PARASINI EZDİRMEYİN”

Hesap kitap ortada. Biz birilerini zengin etmek değil, halkımızın parasını en doğru şekilde kullanmak, tasarruf etmek ve vatandaşlarımızın menfaati için çalışmak istiyoruz. İzmit Belediyesinin araçların sahibi olmasına izin vermeyen ve tasarrufun önüne geçen AK Partili meclis üyelerine sesleniyorum; Bırakın işimizi yapalım. Körfez Belediyesinde meclis üyesi arkadaşlarımızın halkın yararını düşünerek aldıkları kararı İzmit’te sizlerin de alması çok zor olmasa gerekti. Siyaset için halkın parasını enflasyon ve ekonomik kriz şartlarında ezdirmeyin.

“HALKTAN BU KADAR KORKMAYIN”

Halktan da, halkın gerçekleri görmesinden de bu kadar korkmayın. Halkın yanında, rantçıların karşısında durun. Tıpkı Körfezli meclis üyelerimiz gibi.Başkanımız sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in dediği gibi;  “Halkımızı düşünerek karar veren, siyasi ayrımcılık yapmadan sağduyulu davranan ve yapıcı muhalefet eden Körfez Belediyesi CHP’li meclis üyelerimize teşekkür ediyor, AK Parti İzmit meclis üyelerini de aynı sağduyuyla çalışmaya davet ediyorum.” Tüm Körfez CHP meclis üyelerine selam olsun, AKP İzmit meclis üyelerimize de örnek olsun.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.