Paylaş
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, küresel krizin yarattığı yüksek enflasyon altında milletimizin ezilmesine müsaade etmediklerini, yeni asgari ücret dahil bir çok adımın büyük ve güçlü Türkiye’yi oluşturmak için atıldığına dikkat çekti.
İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, önceki gün Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kocaeli Şube Başkanı Yunus Pehlevan, Eso Group Er Demtaş Makina Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Erdem, İrfanlı Otomat Sahibi İrfan Barış, Kocaeli Ambalaj Sahibi Hamit Akın, Marmara Teknik Sahibi Hüseyin Salihoğlu ve İzmit Poligon Sahibi Hakan Adıgüzel’le bir araya geldi. İş insanlarıyla ekonomiyi ve hükümet çalışmalarını değerlendiren Ellibeş, küresel ekonomik krize rağmen Türkiye’de çarkların dönmeye devam etmesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
VATANDAŞIMIZI KRİZE EZDİRMEYECEĞİZ
“Türkiye’de sevindirici gelişmeler peş peşe yaşanıyor. Elbette küresel kriz ve dalgalanmalardan vatandaşımızın nasıl etkilendiğini biliyoruz ve buna göre tedbirler almaya devam ediyoruz. Birçok ülkede üretim ve ihracat durma aşamasına gelirken, en gelişmiş Avrupa ülkeleri ve ABD’de kimi zaman tüketim mallarında kıtlık yaşandığını izlerken, Türkiye hem ekonomisini canlı tutmak, hem de çalışanını bu krizin altında ezdirmemek adına çok önemli adımlar atıyor.”
ASGARİ ÜCRETTE TARİHİ SEVİYE
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Türkiye tarihinde rekor sayılabilecek 5 bin 500 TL olan yeni asgari ücret bu müjdelerin başında geliyor. Yılbaşında yapılan zammın ardından, ara dönemde gelen bu yeni düzenlemelerle çalışanı, emeklisi, işçisi ve memuruyla vatandaşımız bu krizde devletinin bir kez daha yanında olduğunu, krizin etkileri altında milletimizin ezilmesine müsaade edilmeyeceğini gördü.”
HAZİRAN AYINDA İHRACATTA REKOR ARTIŞ
“Muhalefet içi boş vaatler, popülist söylemlerle milletimizin aklı karıştırmak, yanlış bilgilerle doldurmak istese de, resmi veriler ülkemizi daha iyi günlerin beklediğini ve bunu da bu ortamda sergilediği performansla yine yaparsa AK Parti’nin yapabileceğini göstermektedir. Cari dengede, yılın ilk dört ayında, enerji ve altın hariç ekonomimiz 37 milyar doların üzerinde fazla verirken, Haziran ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre %18,5 oranında artarak 23 milyar 395 milyon dolar olarak gerçekleşti.”
CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI
“Dış ticaret hacmi %30 artarak 54 milyar 950 milyon dolara ulaştı. İhracatın, ithalatı karşılama oranı %74,14’e yükseldi. Enerji hariç tutulursa bu oran %93,4’e çıktı. Böylesi bir kriz ortamında TL ile ihracat yaptığımız ülke sayısının 164, TL ile ihracat yapan firma sayımızın da 6 bin 703’e yükseldiğini özellikle belirtmekte isterim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bizzat ifade ettiği gibi bütün bunları milletimizle birlikte başardık, başarıyoruz. Türkiye’yi Cumhuriyetimizin 100.yılına her alanda hazır hale getirmek için mücadele ediyoruz.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.