Paylaş

Kocaeli Aydınlar Ocağı ile Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli’nin önemli düşün insanı Doç. Kenan Göçer’i yeni çıkan Dostluk Felsefesi kitabının başlığıyla aynı adlı söyleşide konuk etti. Ortak ofis binasında gerçekleşen söyleşiye Aydınlar Ocağı Başkanları Süleyman Pekin, Ruhittin Sönmez ve Ahsen Okyar, Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkan Yardımcısı Salih Karabey ve İzmit Temsilcisi Mehmet Duman, Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Dilek Dilâ Mert, Türk Ocağı Başkanı Mustafa Arha, Yeniden Aydınlanma Derneği Başkanı Selçuk Pınar, Yesevî Ocağı Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Eren Elmalı, Azerbaycan Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sinan Çalışkan, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkan Vekili Murat Pala ile KAO Yöneticileri ve fikir dostları katıldı.

Açılış ve takdimi yapan Kocaeli Aydınlar Başkanı Süleyman Pekin, ofisbaşı sohbetlerinin ilkinde Türk düşünce hayatında “Türk’ün İş Zihniyeti” ve “Yunus Emre Aslında Ne Dedi?” kitaplarıyla fırtınalar estiren Kenan Göçer Hoca’yla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sonrasında söz alan akademisyen Kenan GÖÇER, evvelâ ‘aydın’ ve ‘hürriyet’ sözcüklerinin karşılıkları ile kıymetleri üzerinde durarak insan iradesinin cesarete ve hürriyete sahip olmakla ancak var olabileceğini vurguladı. Ardından dostluğun bir armağan oyunu olduğundan bahisle eşitlik ve benzerliğin dostluğu oluşturduğunu, ortada olmayan kuralların dostluğun gizemi olduğunu ve dostluğun ölçüye, ölçmeye gelmediğini anlattı.

“Sayı, insanı ruhundan ayırır” diyen Göçer, dostluğun birikime karşı olduğunu ve dostlukta yönetme ile yönetilme durumunun olamayacağının altını çizdi. Dostun karşıtının ‘düşman’ değil ‘tüccar’ olduğunu öne süren Kenan Göçer, paranın veya fiyatlandırmanın ölçek alındığı meslek gruplarının dostluğa zıt karakter taşıdığını beyan etti. Eşitlik ve özgürlüğün birlikte yer alabildiği ilişkilerin dostâne ve değerli olduklarını söyleyen Göçer, dostluğun kendilik ve yaratı ürettiğini ifadelendirdi.

Dostluk ve felsefe üzerine bu ilginç söyleşi arada soru ve saplamalarla, Doç. Kenan

Göçer’in sunumu sonrasında da samimi sohbet ve muhabbetle devam etti. Hoca’nın yeni çıkan “Dostluk Felsefesi” kitabını edinebilenler kitaplarını Kenan Göçer Hoca’ya imzalatarak zamana iz düşürmeye ve ânı genişletmeye davrandılar. Tekrarı dilekleriyle program sona erdi.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.