Paylaş

İzmit Belediyesi dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallelerde sembolik ücret ile 3 çeşit yemek hizmeti projesine hazırlanıyor. Temmuz ayı meclis toplantısında gündeme alınan proje Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınacak kararın ardından uygulamaya geçecek

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz bir şekilde hizmet veren İzmit Belediyesi, yoksul sayılmayan ancak düşük gelire sahip vatandaşlar için de kanuni zorunluluk gereği sembolik olarak belirlenen ücret karşılığında 3 çeşit yemek hizmeti vermeyi hedefliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Sarıca, “İzmit Belediyesinin Aşevi, ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Buradaki projemizde ise yeterli gelir seviyesinde olmayan ailelere sıcak yemek hizmetini sembolik ücretle verebilmeyi amaçlıyoruz.

SARICA, “YASAL STATÜ KAZANDIRILMAK ZORUNDA”

Bilindiği üzere mevzuat gereği bazı hizmetleri ücretsiz yapamıyorsunuz. Evet, sosyal destek alma ihtiyacı olan hak sahipleri zaten ücretsiz alıyor. Bir de, asgari geçimin sınırında kalmış zor da olan ailelere de yapacağımız hizmete yasal statü kazandırmak amacıyla sembolik bir ücret belirledik” dedi.  Konu ile ilgili konuşan bir diğer isim İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu ise, “Mahalle mutfağı dediğimiz noktalara gelerek yemek alacak insanlarımızın maneviyatını da düşünerek de sembolik bir ücret koyduk.

SOLAKOĞLU, “KRİTER DIŞINDA KALAN İÇİN UYGULANACAK”

İnsanların, ‘bedelini ödeyerek alıyorum bu yemeği’ düşüncesi ile gelip daha rahat yemek yemeleri için düşündük.  Bu proje, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) dışında kalan 1400 TL’nin üzerinde geliri olan mesela 1500 TL geliri var ama sosyal yardımdan faydalanamıyor. Kriter dışında fakat ihtiyaç sahibi. Dolasıyla bunu bu yüzden yaptık. Siyasi ayrım yapmadan diğer belediyeler ile görüştüğümüzde, bu düşüncenin etken olduğunu öğrendik” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda proje, tartışılmak üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.