Paylaş

İzmit Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kiptaş ortaklığında hayata geçirilen sosyal konut projesi Kiptaş İzmit Çınar Evler’de hak sahiplerinin daireleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katılımıyla noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu

İzmit Belediyesi ve Kiptaş tarafından Arızlı Akpınar Mahallesi’nde yapılan Kiptaş İzmit Çınar Evler projesindeki heyecanlı bekleyiş sona erdi.  Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi ile Çınar Evler projesindeki hak sahiplerinin daireleri belirlendi. Kuranın ardından teslim takvimi de duyuruldu. Kura çekimine ev sahibi İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt da katıldı. Protokol konuşmalarının ardından sembolik anahtar teslimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve dairelerin gezilmesi ile program sona erdi.

TESLİM TAKVİMİ AÇIKLANDI

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, noter huzurundaki kura çekimini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gerçekleştirdi. Depreme dayanıklı, doğa dostu ve yenilikçi yapısıyla dikkat çeken sosyal konut projesi Kitap İzmit Çınar Evler’in teslim takvimi de KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından törende duyuruldu. Hak sahiplerine anahtarları 1 Ağustos 2022 itibariyle teslim edilecek.

ÇEVREYE DUYARLI ÇAĞDAŞ KONUT ANLAYIŞI

Yeni nesil sosyal konut ile butik yaşam anlayışını buluşturan İzmit Çınar Evler, doğadan ve ahşap dağ evlerinden ilhamla bulunduğu bölgenin karakterine uygun olarak tasarlandı.

Çağdaş konut anlayışıyla çevreye duyarlı bir sosyal konut olan İzmit Çınar Evler; doğanın her rengini içinde barındıran peyzaj alanları, modern mimarisi, geniş yeşil alanları, çocuk oyun alanları ve duvarlarla kapalı olmayan site anlayışıyla bulunduğu bölgeye değer katacak

KATILIMCI ANLAYIŞA SAHİP ŞEFFAF BİR SÜREÇ

Katılımcı bir tasarım anlayışını benimseyen proje en başından itibaren kullanıcıların da fikri alınarak şekillendirildi. İlk günden itibaren şeffaf ve katılımcı bir çizgide ilerleyen İzmit Çınar Evler’in ödeme koşullarını ve niteliklerini belirlemek için anketler düzenlendi. Üstelik projede son bir yıldır Kocaeli il sınırlarında ikamet edenlere, evi olmayanlara ve daha önce KİPTAŞ‘tan konut satın almayanlara öncelik tanındı.

SOSYAL KONUT PROJESİ

En az yüzde 40 oranında engelli vatandaşlar, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, pandemi döneminde üstün çaba gösteren sağlık çalışanları ayrıcalıklı grup olarak tanımlandı ve onlara konut ayrıldı. Şirket tarihinde ilk kez yeni yönetim döneminde başlatılan online başvuru imkanı İzmit Çınar Evler sosyal konut projesi için de uygulandı. Yoğun ilgi gören proje için 3 haftalık başvuru uygulandı. Süreç sonunda konut adedinin 20 katı kadar başvuru alındı. Başvurular arasından hak sahipleri ise 22 Ocak 2021 tarihinde noter huzurundaki kura çekilişi ile belirlenmişti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.