Paylaş

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Koç, sağlık çalışanlarına başta olmak üzere toplumun genelinde ciddi bir şiddet sarmalı yaşandığına dikkat çekerek; bunun müsebbibi, toplumu sürekli kutuplaştıran ve yaptığı zamlarla insanımızı bunalıma sürükleyen hükumettir dedi

Dün bu kez de Konya’da gerçekleşen ve bir doktorun ölümü ile sonuçlanan sağlık çalışanlarına karşı şiddete, öfke dinmiyor.

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç konuyla ilgili bir açıklama yaparak başta dün Konya’da öldürülen doktor olmak üzere katledilen bütün sağlık çalışanlarının ailelerine, yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı ve sabırlar diledi.

Ülkenin her geçen gün çok daha büyük bir ekonomik ve siyasi buhrana doğru sürüklendiğine dikkat çeken DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, ‘ülke olarak adeta bir şiddet sarmalı içinde yuvarlanıyoruz’ dedi…

HÜKUMET BİRİNCİ DERECEDEN SORUMLU

Başkan Koç sözlerini şöyle sürdürdü, “Gün geçmiyor ki, yurdumuzun bir köşesinden bir sağlık çalışanı veya kadın cinayeti haberi gelmesin. Ve yine gün geçmiyor ki, haber bültenlerinde şiddet veya taciz haberi görmeyelim. Ülke üzerinde sürekli bir gerginlik, sürekli bir tedirginlik politikası güderek toplumun sinir uçları ile oynayan hükumet, bunların birinci dereceden sorumlusudur.

Sürekli olarak ötekileştiren, kutuplaştıran, agresif bir dil kullananların; ‘öfkenin bir hitabet sanatı olduğu’ndan dem vurarak, öfke ve hırçınlığı normalleştirerek toplumu gerenlerin; bunun baş sorumlusu olduğu gayet açıktır.

HÜKUMETİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Biz DEVA Partisi olarak, iktidara gelir gelmez uygulamaya geçireceğimiz ve daha 7 gün önce  açıkladığımız Sağlık Eylem Plânımızı hayata geçirerek bu sorunu temelden çözeceğiz.

Ayrıca toplumu ötekileştiren, nobran ve öfke dilini ortadan kaldırarak, halkımızın arasında yeniden sükûn ve huzur ortamını tesis edeceğiz.

Doktorlarımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza karşı her geçen gün dozu artan ‘şiddete artık yeter’ diyor ve şahsım hükumetini bu konuda bir an önce göreve çağırıyoruz” dedi.

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.