Paylaş

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet basın toplantısında yaptığı açıklamada hayata geçirmeyi planladıkları stratejik kararlara mecliste çoğunluğu olan AKP ve MHP’li meclis üyelerinin engel olmasına ilişkin, “Aslında bize engel olmakla bu stratejik kararlara engel olmakla halka zarar veriyorlar” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen meclis toplantısıyla ilgili makam toplantı salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi. Hürriyet, mecliste çoğunluğu olan AKP ve MHP’li meclis üyelerinin İzmit Belediyesi yönetimi tarafından hayata geçirilmeye çalışılan kamu yararına stratejik uygulamalara engel olarak aslında vatandaşları zarara uğrattığını dile getirdi. Hürriyet devamında şu ifadelere yer verdi; “Aslında bize engel olmakla bu stratejik kararlara engel olmakla halka zarar veriyorlar. Bize zarar vereceğiz derken aslında halka zarar veriyorlar.

“AKŞAMDAN SABAHA DOLARIN FIRLADIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”

Yine bilgi aktarmak istiyorum, Ünal Bey İzmit Belediye meclisinde özellikle söyledi. Algı yaratmak adına bu dönemde getirdiğimiz yine kredi yetkisi talebi ile ilgili ve iki meclistir tartıştığımız konuda sürekli algı yönetmek adına kiralamalarla satın almaları karşılaştırmaya çalışıyorlar AK Parti ve MHP’li üyeler. İşte bu şu kadara kiralamış, şu bu kadara kiralamış bilmem neymiş. Biz, tahmini rakamlar koyuyoruz önlerine. Öngöremediğimiz bir dönem, enflasyonu öngöremediğimiz bir dönem. Açıklananla gerçek enflasyonun birbirine tutmadığı bir dönem. Akşamdan sabaha doların bir an da fırladığı dönemleri yaşıyoruz.

“KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM”

Bu öngöremediğimiz dönemde tahmini rakamla koyuyoruz ki belki daha fazlası olacak. Ancak arkadaşlar algı yönetmek adına bu şu kadara kiralamış, şu bu kadara kiralamış diyerek satın almanın önünü kapatacak bloke edecek tarzda savunmalar yapmaya çalışıyorlar. Kiralama bedeli ile satın alma bedeli neden karşılaştırılır? İki yıl önce yaptığımız doğru, verdiğimiz karar doğru artık bu saatten sonra hala daha kiralama bedelleri üzerinden algı yönetmek nedendir? Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

“RAKAMLARLA ALGI YÖNETMEYİN ARTIK”

Artık şu çok net; kiralamak yerine satın almak her zaman mantıklıdır doğrudur. Bu 2 artı 2’nin dört ettiği kadar bir gerçektir. Dolayısıyla artık kiralamanın yok o kadar etti yok buna verdiniz yok bilmem ne yaptığınızla anlatılacak bir savunması olamaz bu işin. Biz mecliste de şunu net sorduk kendilerine,  satın almayı mı kiralamayı mı destekliyorsunuz? Rakamlarla boğuşmayın artık. Rakamlarla algı yönetmeyin artık.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.