Paylaş

Başiskele Belediyesi tarafından hizmete açılan Başiskele Pastacılık Kursu’nda eğitimlere devam edilirken atölye çalışmalarıyla şenlendi.

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan mesleki eğitimlerin ilki olan iş garantili Başiskele Pastacılık Kursu’nda bu kez çocuklar hünerlerini sergiledi. Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Birimi’nin organizesinde düzenlenen Genç Şefler Mutfakta Atölyesi’nin ilki dün gerçekleştirildi. Şeker hamurlu kurabiye atölyesiyle başlayan Genç Şefler Mutfakta Atölyesi’ne 10-15 yaş arası 10 çocuk katılım gösterdi.

HEM EĞLENDİLER HEM DE ÖĞRENDİLER

Pastacılık Kursu eğitmen ablaları eşliğinde şeker hamurlu kurabiye için kolları sıvayan geleceğin pasta şefleri yumurta, şeker, su ve yağ ile hazırlanan hamuru yoğurarak hamurlara kendi minik elleriyle şekiller verdiler. Hamurlara şekil verirken eğlenceli ve keyifli anlar yaşayan minik şefler, rengârenk pasta süsleriyle de süsledikleri kurabiyeleri daha sonra fırına vererek pişirdiler. Minik şefler pişirdikleri birbirinden güzel, rengarenk ve lezzetli kurabiyeleri güzelce paketlediler.

SERTİFİKALARINI DA ALDILAR

Atölye çalışmalarına katılan geleceğin pasta şeflerine etkinlik sonunda katılım sertifikaları da verildi. Sertifikalarını alan minikler hep birlikte hatıra fotoğrafı da çekindiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.