Paylaş
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında öldürülen Ekrem Karakaya ile ilgili bir taziye mesajı yayınladı. Yıldız önlem almayan sorumluları tarihin affetmeyeceğini söyledi.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında öldürülen Ekrem Karakaya ile ilgili bir taziye mesajı yayınladı. Sağlıkta şiddet olaylarının artmasına dikkat çeken Şanbaz Yıldız, şiddet eylemlerini engelleyecek önlemleri almayan yetkililere sitem etti. Adet yerini bulsun diye açıklama yaparak şiddet olaylarının geçiştirildiğini ifade eden Yıldız yaptırım uygulanmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.
ŞİDDET SARMALI
Yıldız’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu şiddet sarmalının devam etmesi, halkımızın sağlık hizmeti almasına zarar verecek duruma gelmiştir. Yasa değişiklikleri, konuşmalar , kınamalar bunu önlemeye yetmediğini gibi yeterince etkili de olmamaktadır. Adet yerini bulsun türden söz ve davranışlar yerine netice alacak eylemler ve yaptırımlar zorunlu hale gelmiştir.
ÖNLEM ALMAYAN SORUMLULARI TARİH AFFETMEYECEK
Halkımızın bu eylemleri hoş görecek söz ve davranışları tasvip etmemesi ve bütün şiddet olaylarına aynı duyarlılık ile karşı çıkması çok önemlidir. Çünkü başka Türkiye yok. Bu şiddet sarmalı hepimizin toplumsal huzur ve güvenliğini tehdit ermektedir. Bütün uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da tarih affetmeyecektir.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.