Paylaş
Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği’nin geleneksel bayramlaşması, bayramının üçüncü gününde Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
***
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen, Aydınlar Ocağı başkanı Süleyman Pekin’in ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşmaya, Kocaeli Milli kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, İyi Parti İzmit ilçe başkanı Pelin Coştur Filiz, Türk Ocağı başkanı Mustafa Arha, Hürriyetçi Eğitim-sen il başkan vekili Önder Kaymaz, Kocaeli sürdürülebilir kalkınma Derneği Başkanı Sevinç Akdemir, Gelişim ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Halime Alademir, DEVA Partsi İl Başkan Yardımcısı Alptekin Cevherli, Azergenç derneği başkanı Sinan Çalışkan, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkan Vekili Salih Karabey, KOSKAD başkan vekili, Recep Sarısakal, Kocaeli şairler ve yazarlar Derneği BAYŞAD Genel Başkanı Dilek Dila Mert ,  ile Kocaeli Milli kuruşlar birliği icra kurulu üyeleri katıldı.
Kocaeli milli kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir bayramlaşmaya katılan herkesin bayramını kutladıktan sonra güncel meselelere değinerek,
***
Maalesef dinimiz insan hayatını düzenleyen bir yaşam modeli olmaktan insanları yönetmek için kullanılan siyasi bir yönetim modeli olmaya evrilikten sonra sadece İslam dünyası değil bütün dünya bu dönüşümden olumsuz etkilendi.
Bugün Müslüman ülkelerde ki ekonomik sorunların, savaşların ve zorunlu göçlerin temelinde bu sorun yatmaktadır.
Bu sorun ülkelerinde kalanları da göçenleri de gittikleri ülkelerdekileri de olumsuz yönde etkilemektedir.
Müslümanlar, Rüyasal İslam hayali kurarken, karşı karşıya kaldıkları siyasal İslam modellerinin bedelini ödüyor.
Bugün dünyanın en zenginlerinin ve en fakirlerinin İslam coğrafyasında yaşamasının sebebi budur.
Bugün dünyanın en mutlu en müreffeh yaşantıya sahip insanları ile en mutsuz ve en endişeli insanlarının aynı coğrafyada yaşamasının sebebi budur.
Bugün Arabistan’da Hac ve umre görevlerini yapanların her yıl kestiği yaklaşık 10 milyona yakın kurbanın varlığına rağmen yanı başındaki yemen’in açlık yokluk ve sefaletle boğuşmasının sebebi budur.
Bu gün, Afrika’da kakao çekirdeği topladığı halde çikolatanın tadını bilmeyen insanların varlığının sebebi budur.
Bu gidişat iyi değildir,
Müslüman ülkelerdeki siyasetçiler etraflarını, hiç ölmeyecekmiş gibi kendi çıkarları dogrultusunda dizayn ettirdikleri dünya için çalışan insanlar yerine, sevdiği desteklediği, siyasetçiler ve yöneticiler dahi yanlış yapsa, yanlışlarını söyleyecek kadar sorumluluğun bilincinde insanlardan oluştursa, onların eleştiri ve tavsiyeleri hoşgörse, arzu edilen düzelme işte o zaman başlar.
Bu tavsiye tüm sorumluluk sahibi yöneticiler için geçerlidir.
Çünkü sadece dostlar acı söyler, buradan bu mübarek bayram vesilesi ile yöneticilere, siyasetçilere ve politikacılara tavsiyede bulunmak gerekirse, yanlış yaptığınızda sizi alkışlayan, yanlış da ısrar etmenizi sağlayarak teşvik edenler sizin dostunuz olmamakla beraber, İslam dünyasının da, insan dünyasının da dostları değillerdir.
Ülkesine, Devleti’ne ve Milletine Aşk ile hizmet için bir araya gelen Kocaeli Milli kuruluşlar birliğine düşen görev, her fırsatta bunu sizlere usulünce hatırlatmaktır.
Bayramınız mübarek olsun, ülkemiz, İslam dünyası ve tüm dünya inşallah bu bayramlarda edilen dualar vesilesi ile en kısa zamanda ihtiyaç duyduğumuz, huzur barış ve istikrar ortamına kavuşsun inşallah.
Diyerek, herkesin bayramını kutladı.
Bayramlaşmaya katılan herkese teşekkür eden Aydınlar Ocağı başkanı Süleyman Pekin, bayramların Birlik ve beraberliği artırdığını, gelecek yıllarda siyasi görüşü sendikası mezhebi inancı ne olursa olsun herkesin birlikte bayramlaşması, farklı düşüncelerin zenginlik sayılması temennisi ile bayramlaşma tamamlandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.