Paylaş

Yıkılıp yerine 112 ambulans istasyonu yapılmak istenen Ayazma Mahallesi Ali Balkaya Spor Tesisinin önünde açıklamada bulunan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ilgili tüm kurumlara çağrıda bulunarak, “3 ayrı alternatif alanı beraber değerlendirelim. Bu tesisi buradan kaldırmayın, bu kamu yatırımını boşu boşuna çöpe atmayın” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yıkılıp yerine sağlık tesisi yapılması planlanan ve mahalle halkının yıkılmaması için çağrı yaptığı Ayazma Mahallesi Ali Balkaya Spor Tesisinin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Hürriyet’i basın açıklamasında, İzmit Belediyesi yöneticileri yalnız bırakmadı. Başkan Hürriyet açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ayazma Mahallesinde Ali Balkaya Spor Tesisinin önündeyiz. Ayazma Mahalle Muhtarlığımız Ayazma Mahallesini temsilen buradaki halkımızın talebi doğrultusunda bizlere ve yetkili kurumlara, Büyükşehire çağrı yapmıştı. Bu halı saha Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yıkılacak ve yerine yeni bir sağlık tesisi yapılacak denmişti.

“SESİNİZİ DUYDUK”

Bu yıkıma, bu projeye karşı da Ayazma Mahalle Muhtarlığı ve bölgede yaşayan halkımız ‘Sağlık tesisi ihtiyaçtır ama spor yapmayan toplum, sağlık tesisine her gün muhtaç kalacaktır’ çağrısında bulunmuştu. Elbetteki sağlık tesisi lazım ancak bu sağlık tesisinin yapılabilecek alternatif alanları var. Bu spor tesisi de bir ihtiyaç. Bu spor tesisi ya burada kalmalı ya başka bir yere taşınmalı dedi vatandaşlarımız. İzmit Belediyesi olarak bize de çağrı yaptılar. Biz de sesinizi duyduk dedik ve tüm yönetici arkadaşlarımızla buraya geldik.

“ÇOK CİDDİ BİR MALİYETİ VAR”

Sağlık Müdürlüğü tarafından üzerinde sağlık tesisi yapılmak istenen bu alan Maliye hazinesine ait. Geçmiş dönemde İzmit Belediyesi tarafından çocuklarımız daha sağlıklı olsunlar diye bir spor tesisi yapılmış. Ali Balkaya Spor Tesisleri olarak da isimlendirilmiş. Bu bölgede sosyal alan olarak çok fazla yer olmadığından dolayı burayı çocuklar çok yoğun bir şekilde kullanıyor. Bu yeri başka alanlara götürmek mümkün ancak bu ekonomik koşullarda çok ciddi bir maliyeti var. Kamu zararı denen durum var.

“NEDEN ISRARLA BURASI?”

Biz dersimize çalıştık ve dedik ki; Sağlık tesisi ihtiyaç, kesinlikle yapılmalı. Peki illa buraya mı yapılmalı? Burası sağlık tesisi olarak geçiyor ama yan taraflarında boş olan ve alternatif olarak kullanılabilecek ve kurumlar arası iletişimle değerlendirilebilecek alanlar varken neden ısrarla buraya yapılmak isteniyor.

“ART NİYET Mİ VAR?”

Acaba burada başka bir art niyet mi var onu bilemiyorum. Onu kurum yöneticilerinin ve halkımızın takdirine bırakıyorum. Yapılmış bir tesisi kaldırıp atıp, yerine sağlık tesisi yapıp, sonra daha fazla paralar harcayın demek çok doğru bir anlayış değil. Madem sıfırdan böyle bir tesis yapılacak, madem yanında da aynı mahiyette kullanılabilecek iki arazi varken neden oraya yapılmaz anlamıyoruz.

“GELİN ORTAK ÇÖZÜM ÜRETELİM”

Bu alana yakın başka nereler var diye baktık. Hemen 1 kilometre aşağıda maliye hazinesine ait başka sağlık tesisi alanı mevcut. 3 ayrı alternatif olmasına rağmen geçmişte İzmit Belediyesinin yapmış olduğu ve bölge halkının kullandığı bu tesis neden kaldırılmak istenir. Bunu sorguluyoruz. Tüm kurumlara iş birliği ve dayanışma duygularımızla, olaya siyaset üstü bakarak: Çocukların hem ruhsal hem bedensel sağlıkları için gerekli olan spor yapmalarını sağlayacak böylesi spor tesisleri de lazım. Gelin hep birlikte ortak çözüm üretelim.

“BU TESİSİ BURADAN KALDIRMAYIN”

Biz Ayazma Mahalle Muhtarlığımızın sesini duyduk, ilgili kurumlara çağrı yapıyoruz: Gelin buradaki kamu yatırımını heba etmeyelim, israf etmeyelim. Bunun yerine alternatif alanlar var. Bizimde yapabileceğimiz bir şey olduğunda yardımcı olalım ve bu sağlık tesisinin yapımına biz de destek verelim. 3 ayrı alternatif alanı beraber değerlendirelim. Bu tesisi buradan kaldırmayın, bu kamu yatırımını boşu boşuna çöpe atmayın, israf ettirmeyin, yeni bir yatırım yaptırmak zorunda bırakmayın.

“SİYASET ÜSTÜ DAVRANALIM”

Hepimiz milletin parasını kullanıyoruz. Yapılacak sağlık tesisi de milletin parasıyla yapılacak. Yeni yapılacak spor tesisi de milletin parasıyla yapılacak. Dolayısıyla milletin parasını çöpe atmak yerine daha tasarruflu şekilde bu 3 alternatifi değerlendirelim ve yeni sağlık tesisi alanını buralara yapabiliyorsak yapalım derim. Sağlık Müdürlüğüne çağrı yapıyorum. Burası yıllardır kullanılıyor. Halkımız buradan, çocuklarımız buradan faydalanıyor. O yüzden burayı kaldırmayalım, burayı yıkmayalım. Daha makul daha halk lehine, daha kamu lehine kararlarla, siyaset üstü davranabilelim.

“ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ”

Biz Ayazma Mahallemizi ve Ayazma Mahalle Muhtarlığımızın bu çağrısını destekliyoruz. Bu talebi destekliyoruz. Buradaki halkın sesini de duyuyoruz. Bu sese de ses veriyoruz ve bu sese dayalı olarak da bizde bu çağrıyı yineliyoruz. Bugün burada özellikle halkımıza bu bilgilendirmeyi yapmak üzere bütün yönetici arkadaşlarımla birlikteyiz.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.