Paylaş

Doğa ve insana dost üretim yapmaya niyetli üreticileri bir araya getiren İzmit Çarşısı, yereldeki işbirliğini güçlendirecek ve karbon emisyonlarını azaltacak Bisiklet Kurye Ağı Projesi’nin çevrimiçi gerçekleşecek çalıştayına hazırlanıyor

Türetim Ekonomisi Derneği, Good4Trust.org ve İzmit Belediyesi ortaklığında hayata geçirilecek olan Bisiklet Kurye Ağı Projesi’, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Aracı ve Medya – Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar Destekleme Programı kapsamındaki “Türkiye Sürdürülebilir Kent içi Ulaşım Ağı” projesi ile kurulan Kavşak Platform’dan mikro hibe desteği almaya hak kazandı.

ÇEVRECİ VE ADİL BİR ÇÖZÜM

Bisiklet ulaşımını desteklemek amacıyla, projenin uygulanacağı bölgedeki mevcut bisiklet yolları ve yol güvenliği öncelikli olarak değerlendirilecek ve proje süresince kullanıcıların deneyimleri doğrultusunda geliştirilecek. Ulaşım ve lojistik konusuna çevreci ve adil bir çözüm olarak karşımıza çıkan kent içi bisikletle dağıtım ağları çevre adına karbon ayak izini düşürmek, üretici ve alıcı adına ise karşılıklı iletişimi artırmak amaçlanıyor.

9 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

İzmit Belediyesi, Türetim Ekonomisi Derneği ve Good4Trust.org ortaklığında hayata geçirilecek olan ‘İzmit Çarşısı Bisiklet Kurye Ağı Projesi’ için fikir geliştirenler onlineçalıştayda bir araya gelecekler. 9 Ağustos Salı günü saat 20.30’da gerçekleştirilecek olan çevrimiçi çalıştay ile tüm paydaşların görüşleri masaya yatırılacak. Çalıştayın amacı ise İzmit ve gezegen için en iyisini hep birlikte bulmak olacak. Çevre adına bir adım atmak isteyen vatandaşlar aşağıdaki formu doldurabilir.

 

https://forms.gle/T2GAzF6g71BacNa5A

 

Online çalıştaya katılmak için etkinlik saatinde aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://us06web.zoom.us/j/89102936379

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.