Paylaş
13 Ağustos Cumartesi günü Başiskele Düzlük Caddesi 29 numarada bulunan Helikon Sanat Merkezinde Helikon Çağdaş Sanat Derneği tarafından on farklı ülkeden on iki sanatçının katılımıyla yapılacak olan uluslararası sanat rezidansı açılışına tüm sanatseverler davet ediliyor.
***
Serginin Konusu İSYAN!
***
Ukrayna, Rusya, Mısır, Japonya, Gürcistan, İran, Polonya, Amerika, Azerbaycan ve Türkiye’den tanınmış sanatçıların İSYAN konulu “resim, heykel, multi medya, fotoğraf, animasyon gibi” eserleri ile katılacağı sergi 13 Ağustos günü saat 18:00’de Başiskele Düzlük Caddesi 29 numarada bulunan Helikon Sanat Merkezinde yapılacak.
Konu İle ilgili açıklama yapan Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, bir toplumun gelişmesi Sanatçıların hayallerini tuvale, mermere, taşa, fırçaya, gravür’e aktarması ile yansıtması ile başlar, sanat bilime ilham verir bilim insanları da hayalleri kurguları gerçeğe dönüştürür,
Bunun içindir ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur diyerek sanatın ve sanatçının önemini belirtmiştir.
Bizler de Kocaeli Milli Kuruluşlar birliği olarak Aydınlar Ocağı Başkanımız Süleyman Pekin vesilesi ile tanıdığımız şehrimizin önemli sanatçıları Orhan ÖZÇALIK ve Alp ASLAN hocalarımızı onların çalışmalarını sürdürdüğü HELİKON çağdaş sanat derneğini şehrimiz ve ülkemiz açısından bir kazanım olarak görüyor, başta konuya duyarlı tüm sanatseverleri yerel yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, basın mensuplarını ve tüm vatandaşlarımızı yarın ki açılışa bekliyoruz, diyerek davette bulundu.
***
Sergiye Eserleri ile Katılan sanatçılar: Mariam Lomadze (Gürcistan), Nikita Sukhov (Rusya), Feby Saiid Fahmy Andraws (Mısır), Ikuru Kuwajima (Japonya), Soheila Bahadormanesh (İran), Anna Martynenko (Ukrayna), Karolina Pielak (Polonya), Maya Simkin (ABD), Karina Scherbekova (Rusya), Vlada Shtromberger (Rusya), Niyal Alizada (Azerbaycan), Doğa Karaalp (Türkiye).

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.