Paylaş

“Halkı ve basını kandırmaya çalışıyorlar”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugünkü meclis toplantısı için Cumhur İttifakı meclis üyelerinin toplantı karar sayısı hakkında yaptıkları asılsız iddialara dair, “Halkı ve basını kandırmaya çalışıyorlar” dedi

 Bugünkü meclis toplantısı için Cumhur İttifakı meclis üyelerinin toplantı karar sayısı hakkında yaptıkları asılsız iddialara ilişkin İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

“SİZİ KANDIRMALARINA İZİN VERMEYİN”

Başkan Hürriyet açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili İzmit halkı. İzmit Belediyesi AKP ve MHP üyelerinin sosyal medya üzerinden, “Hizmet araçlarıyla ilgili CHP’liler oylamaya katılmadı, CHP’lilerin sayısı yetmedi. O yüzden yeter oyuna çıkmadı”  diyerek sizleri kandırmalarına lütfen izin vermeyin.

“KARAR YETER SAYISI 18”

Belediye Kanunu’nun 22. Maddesine göre, “Belediye Meclisi katılanların salt çoğunluğuyla karar verir.” Yani İzmit Belediyesinin gerçekleşen bu olağan üstü meclisi toplantısında Karar Yeter Sayısı 18’dir. Oysa İzmit Belediyesi Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin sayısı Belediye Başkanı dahil 17’dir.

“ENGEL OLMUŞ OLDULAR”

Yani İzmit Belediyesi Millet İttifakı meclis üyelerinin sayısı tam olması halinde dahi AKP ve MHP grubu yapılan oylamada çekimser kalarak, karar yeter sayısının alınmasına engel olmuş oldular!

“HALKI KANDIRMAKTALAR”

Hizmet araçlarının alınmasına bir kez daha engel olan AKP ve MHP grubu kıymetli basınımızı yanlış yönlendirerek bir kez daha halkı kandırmaktadır. Halkımızın bu yalanlara karşı itibar etmemesini ve hizmet araçlarının alınmasına AKP ve MHP’nin bir kez daha engel olduğunu bilmesini istiyoruz. Saygılarımızla.”

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.