Paylaş
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş halkın enflasyon altında ezildiğini ifade ederek açıklanan enflasyon rakamlarının inandırıcı olmadığını söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu aylık yüzde 3.08 yıllık ise yüzde 83.45 arttı. Üretici enflasyonunda ise makas daha da açılarak aylık 4.78 yıllık ise yüzde 151.50 oldu. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
 Eylül ayında da enflasyonun artmaya devam ettiğini ve ülke ekonomisinin uçuruma sürüklenmeyi sürdürdüğünü söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, “Türkiye İstatistik Kurumuna göre yıllık yüzde 83.45 olan enflasyon Enflasyon Araştırma Grubuna göre ise 186.27 oldu. İki ayrı açıklanan rakama baktığımızda iki kurum arasında uçurumlar var. İki rakamda ciddi yüksek ki bu rakamlar Türkiye ekonomisinin nasıl kötü yönetildiğini bizlere gösteriyor. Açlığa mahkum edilen vatandaşlar enflasyon altında ezilmeye, fakirleşmeye ve yoksullaşmaya devam ediyor. Ekonomideki bu sorunları çözmek zorunda olanlar ise tüm bu olumsuz tabloya göz yumuyor ve görmezden geliyor. Markette, çarşıda pazarda hayatımızın her alanında korkunç bir pahalılık var ve bu yüzden de TÜİK’in açıkladığı rakamlar inandırıcı gelmiyor” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.