Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin ziyaretinde Şanlıurfa’nın ve pamuk üreticisinin sorunlarının görmezden gelindiğini belirterek, “Tarım başkenti Şanlıurfa’daki sorunları görmeyenlerin halkla hiçbir bağlantısı kalmamıştır” dedi.

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ilimize gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunup programlara katıldı. Bu ziyarette tarımın kalbi olan Şanlıurfa’nın sorunlarının ve sıkıntılarını çözüleceğini umuyorduk ama yine hayal kırıklığına uğradık. Ama bizler sulama birlikleri tarafından zor durumda bırakılan çiftçinin sorunlarının çözüme kavuşturulacağının müjdesini beklerdik. Elektrik kesintileri nedeniyle yapılamayan sulama nedeniyle binlerce dönüm buğdayın neden kuruduğunun açıklanmasını beklerdik. Pamuk randıman fiyatının maliyetini karşılamayan çiftçiye gereken desteğin verileceği müjdesinin verilmesini isterdik ama yine olmadı yine boş hayallere kapıldık” dedi.
Yapılan basın toplantısında vatandaşlara söz hakkının verilmediğini söyleyen Başkan Karadağ, “Sorunları söylemek isteyen vatandaşlara toplantıda söz hakkı verilmemiştir. Ülkemizin yerelde kentimizin sorunlarına değinilmeyen toplantıda her şeyin yolunda olduğu söylenmiş. Tarımın başkenti Şanlıurfa’da çiftçiler kan ağlıyorken artık üretim yapamaz hale gelmişken TEDAŞ’ın çiftçiye uyguladığı zulmü görmeyen ve her şeyin yolunda olduğunu söyleyenlerin halkla bir bağlantısı kalmamıştır. Milletin efendisi olan köylüler hiçbir dönem bu kadar yalnız bırakılmamıştır. Hiçbir sorun yokmuş gibi davranmak üretmek için gecesini, gündüzüne katan ve üretmek için fedakarca çalışan çiftçiye ihanettir.” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.