Paylaş

‘Yozgatlıların Kocaeli’nde ki Birleşme Adresi’ olarak bilinen Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu; bürokratlara ve siyasilere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ Parti’yi ziyaret eden Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu’nu yönetimi, Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli İl Teşkilatını ziyaret etti. Kocaeli Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Erol Akalın ve yönetim kurulu üyeleri; Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’i ziyaret ederek, fikir alış verişinde bulundular. Ziyarete, Kocaeli Yozgatlılar Derneği Başkanı Davut Murat’ta katıldı.

‘ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akalın, ‘Bizim tek amacımız var. Doğduğumuz yerle doyduğumuz yeri birleştirmektir. Geleneklerimizi, göreneklerimizi yeni nesillere aktarmaktır. Bu nedenle sık sık etkinlikler düzenliyoruz; programlar tertip ediyoruz, Yozgatlıları bir araya getiriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz. Kocaeli’nde ki Yozgatlıların birleşme adresi olan federasyonumuz, gücüne güç katarak her geçen gün daha da güçleniyor. Bu güne kadar çok önemli etkinliklere imza attık. Yeni neslimize sahip çıktık. Burs verdik. Yozgat’ın milli yemeği olan Arabaşı Şöleni düzenledik. İstihdam olanakları oluşturduk. Şimdi burada doğup büyüyen Yozgatlı genleri Yozgat’a götürerek, Yozgat’ın tanıtımını yapacağız’ dedi.

ELLİBEŞ, “STK’lar ÇOK ÖNEMLİDİR “

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ak Parti İl Bakanı Mehmet Ellibeş ise, “Sivil toplum kuruluşları çok önemlidir. STK’lar oyun oynanan alanlardan çıkmalı; insanların eğitimi, geleneklerin yaşatılması, verimli hizmetlerin yapılması için kullanılmalıdır. Yozgatlıların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, çok güzeldir. Federasyon olarak yaptığınız güzel hizmetlerden dolayı takdir ediyorum; tebrik ediyorum.” Diyerek, ülkenin çok önemli günlerden geçtiğini söyledi ve ülke üzerinde oynanan oyunlara değindi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.