Paylaş

Odalar arası iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standardının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği ile daha kapsamlı faaliyetler ve projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunacak şekilde çalışmalar yapmak, ulusal ve uluslararası ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen Gebze Ticaret Odası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Kardeş Oda Protokol İmza Töreni, Valimiz Seddar Yavuz ve Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Adem Ceylan Final Teknik Kolejinde düzenlenen törene; Valimiz Seddar Yavuz ve Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in yanı sıra, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Serkan Ata, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Sivas 1.OSB Müdürü Emre Torun, Demirağ OSB Müdürü Mustafa Beştepe ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz katıldı.

Ev sahipliği için Sayın Valimize teşekkür ederek sözlerine başlayan Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek yaptığı konuşmalarında;  “Ev sahipliğiniz ve sıcak karşılamanız için teşekkür ediyoruz. Bugün güzel bir vesile ile Kocaeli’deyiz. Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ediyoruz. Daha önce Güzeller Organize Sanayi Bölgesi ile 1. Organize Sanayi Bölgemiz arasında bir kardeşlik protokolü imzalanmış. Bugün hem bu kardeşlik protokolü imzalanan iki Organize Sanayi Bölgemizin yönetim kurulu toplantısını gerçekleştireceğiz hem de Sivas’ta yeni kurulan Demirağ OSB ile Gebze Güzeller OSB arasında tekrar 2. Bir kardeşlik protokolü imzalayacağız. İnşallah hayırlara vesile olur.  Amacımız buradaki iş adamlarımızı doğduğu topraklara yatırıma davet etmektir. Sivas’ta özellikle bu yeni OSB’mize daha çok firmamızın yer almasını sağlamaktır. Böylece Sivas’ta üretimi, istihdamı artırmaktır. Sivas’ta tersine göçü başlatmak istiyoruz. Bu buluşmamızın hayırlara vesile olmasını, beklediğimiz amaçlara hizmet etmesini diliyorum”  diyen Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in konuşmalarının ardından Sivas heyetini ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Valimiz Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında  “Bilim, sanayi ve teknoloji üssü olduğu kadar aynı zamanda bilişim ve inovasyon merkezi olan Kocaeli’de sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Başlattığı Milli Teknoloji Hamlesi Neticesinde Türkiye’de İnovatif, Katma Değeri Yüksek ve Yüksek Teknolojiye Yönelik Yatırımlar Çok Artmaya Başladı

Kocaeli’nin orta ve yüksek teknoloji kullanan ve aynı zamanda teknoloji üreten bir şehir olduğunu belirten Vali Yavuz;  Kocaeli 14 Organize Sanayi Bölgesiyle, yaklaşık 100 milyar Dolarlık dış ticaret hacmiyle Türkiye’nin lokomotif illerinden biridir. Sadece dış ticaretteki başarısının yanında aynı zamanda son dönemde özellikle Ar-Ge ve teknoloji merkezleriyle Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzüdür. Bu anlamda keşke Kocaeli gibi Türkiye’de 20 tane ilimiz olsa. Böyle iller oluşturduğumuzda Türkiye’nin bugünkü pozisyonu çok daha farklı bir noktaya evrilecektir. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı milli teknoloji hamlesi neticesinde Türkiye’de inovatif, katma değeri yüksek ve yüksek teknolojiye yönelik yatırımlar çok artmaya başladı. İlimizde de en önemli husus bu altını çizdiğim hususlardır. Dolayısıyla Kocaeli olarak biz orta ve yüksek teknoloji kullanan ve aynı zamanda teknoloji üreten bir şehiriz. Buradaki tecrübenin tüm Anadolu illeri ile paylaşılmasının fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum.

Sivas Bizim Geçmiş Türk Tarihi Hem de Kurtuluş Savaşımız Bakımından Fevkalade Önemli Bir Şehirdir

Karşılıklı fikir alış verişi ve işbirliklerinin hem Sivas’a, hem de ilimize katkılar sunması temennisinde bulunan Vali Yavuz; Sivas, Türk tarihi bakımından hem de Kurtuluş Savaşımız bakımından fevkalade önemli bir şehirdir. Zaten Kurtuluş Savaşının başlamasında da Amasya’nın arkasından Sivas ve Erzurum’un seçilmiş olması tesadüf değildir. Bunlar Türk kültür ve medeniyetinin kökleştiği, Anadolu’da Türklüğün ve İslam’ın yayıldığı ana merkez şehirlerdir. O açıdan da tarihiyle ülkemize gerçekten büyük hizmetler etmiş şehrimizin kıymetli Valisi, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ve iş insanlarıyla buluşmak bizim içinde ayrı bir mutluluk oldu. Zaten Adem bey bizim yakın dostumuz, 2 yıldır birlikte çalıştığımız ve ayrıca Sivas sevdalısı bir iş insanıdır. Dolayısıyla onun böylesine memleketine vefa göstermesi de bizleri memnun etti. Sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum. Umut ederim ki bu karşılıklı fikir alış verişi, işbirlikleri hem Sivas’a, hem de ilimize katkılar sunar.” diyen Vali Yavuz herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Valimiz Seddar Yavuz, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri Gebze Ticaret Odası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Kardeş Oda Protokolünü hayırlı olsun dilekleriyle imzaladılar.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.