Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hizmet araçlarının satın alınması sürecinin sürekli uzatılması nedeniyle, İller Bankası’nın kalan sürede yeterli krediyi veremeyebileceğini ilettiğini belirterek, “Eğer araç satın alma süreci yıl sonuna kadar netleşmezse önümüzdeki haftadan itibaren hizmetler aksamasın diye mecburen yeniden kiralamayla ilgili bir açık ihaleye çıkmak durumunda kalacağız” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet düzenlediği basın toplantısında hizmet araçlarının satın alınması süreciyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Başkan Hürriyet konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Araç satın alma durumumuz yıl sonuna kadar netleşmediği takdirde biz önümüzdeki haftadan itibaren mecburen yeniden kiralamayla ilgili bir açık ihaleye çıkmak durumunda kalacağız. Vatandaşımıza bilgi aktaralım istedik. Üzerimizde bir karalama kampanyası yapılıyor. Yarın ‘Hani satın alıyordunuz, tekrar siz araç kiralama ihalesine çıkıyorsunuz’ denmesin lütfen. A,B,C ve D planlarımız var. Bizim yapmış olduğumuz 3 aylık ihalemiz var.

“SÜRECİN UZAMASI NEDENİYLE TIKANMIŞTIK”

Dolayısı ile bu ihale yıl sonuna kadar geçerli. Biz yıl sonuna kadar araçlarımızı alamadığımız veya netleşmediği durumda mecburen yeniden bir ihale daha yapmak durumunda kalacağız. Önceki ihalemizi 4 ay önceden başlatmamıza rağmen sürecin uzaması nedeniyle orada tıkanmıştık.

“DURUMA GÖRE KARAR VERECEĞİZ”

Kısa vadeli ve açık ihale yapabilmek için en az 3 ay önceden süreci başlatmalıyız. Her şey yolunda giderse 2 buçuk ay sürüyor. Aksilikler olursa 3 buçuk aya kadar bu süre uzayabiliyor. Yıl sonundan sonra da araçsız kalmamak için açık ihale sürecinin başlatmak durumunda kalacağız. Önümüzdeki hafta İller Bankası ile olan görüşmemiz ile ortaya çıkan duruma göre karar vereceğiz.

“AÇIK İHALE SÜRECİNİ BAŞLATACAĞIZ”

İller Bankası Genel Müdürü telefonda şöyle bir şey dedi, ‘Veremediğimiz kredi tutarını Ocak ayı için belki söz verebiliriz. Onu da oturup konuşalım.’ Belki bir kısmını Ocak ayından sonra alabiliriz. Kısa süreli bir ihale daha yapsak bile yine açık ihale yapacağız. Açık ihale sürecini başlatacağız. Tekrar söylüyorum, “Hani satın alıyordunuz, tekrar siz araç kiralama ihalesine çıkıyorsunuz’ denmesin.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.