Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi kadrosunda bulunan E. Çırak, görevde yükselme sınavından 98 puan almasına karşın mülakatta elenmesi sonrasında yargıya başvurmuştu. Mahkeme görüntüleri izledikten sonra KOÜ’deki usulsüzlük tespit ederek, E.Çırak’ı haklı buldu.

PES DEDİRTTİ

Kocaeli Üniversitesinde yapılan usulsüz uygulamalar nedeniyle bir türlü sular durulmuyor. Sık sık yapılan usulsüzlükler nedeniyle basında gündeme gelen Kocaeli Üniversitesi’nde son yaşanan gelişmeler ise pes dedirtti. Kocaeli Üniversitesi kadrosunda  E.Çırak görevde yükselme için sınava girdi ve yazılıda 98 puan alarak sözlü mülakata girmeye hak kazandı. İşte ne olduysa mülakatta oldu. Sesli ve görüntülü kayıt yapılan mülakatta adeta E. Çırak’ın gözlerinin içine bakarak, mülakattan daha düşük puan alan bir memur mülakatta geçer not verilerek sınavı kazandı.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Kocaeli Üniversitesi görevde yükselme mülakatında adeta göstere göstere torpil yaptığı iddia edilen komisyon başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. E. Ç., komisyon üyeleri görüntülü kayıtla da bu torpil resmen mahkeme kayıtlarına girdi. Görevde yükselme sınavında mülakatta elenmesi sonrasında Bölge İdare Mahkemesine başvuran E.Çırak’ın talebi sonrasında mahkeme Kocaeli Üniversitesinden kayıtları talep etmesi ile tüm gerçekler ortaya çıktı. Bunun üzerine mahkeme kararı verdi ve E. Çırak’ı haklı buldu ve üniversitenin sözlü sınavını iptal etti.

USULSÜZ UYGULAMALARA İMZA

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde memur olarak görev yapan E. Çırak’ın sözlü sınavında usulsüzlük ile ilgili olarak mahkeme kararını değerlendiren Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklama da, “ Kocaeli Üniversitesi geçmişte başarıları ile anılırdı. Geldiğimiz noktada ise kamuoyunda ve ülke genelinde olumsuzlukları, usulsüz uygulamaları ile anılan bir kurum olmuştur. Zaman zaman yerel ve ulusal basında kurum ile ilgili olumsuz haberler çıkmakta, kurumu yönetenler usulsüz uygulamalarına imza atmaktadır. Geçmişte yapılan usulsüz uygulamalarla ilgili hukuki mücadelelerimiz oldu ve bunların bir çoğu da kazanıldı” dedi.

MÜLAKATTA MAĞDUR EDİLDİ

Başkan Çeker, “ Son yapılan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında ise yazılı sınavda 98 puan alan sendika üyemiz mülakatta elenerek mağdur edilmiştir. Bununla ilgili sendikamız hukuk bürosunca yapılan hukuki destek ile davası açılmış ve sendika üyemizin mülakatta mağdur edildiği yargı kararı ile tescil edilmiştir. Bu karara göre mülakat iptal edilmiştir. Bundan sonraki süreçte kurumda görev yapan kamu çalışanları ister sendika üyemiz olsun, ister  sendikamızın üyesi olmasın hak ve hukuklarını korunması noktasında kendilerine her türlü hukuki desteği sağlayacağız. İdarelerin usulsüz uygulamalarına karşın hukuk mücadelemizde sürecektir” dedi.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.