Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, çalışmaların tamamlandığı ve 12 ilçedeki derneklerin faydalanabileceği; bu akşam tanıtım programı yapılacak olan Dernekler Yerleşkesi’nde son hazırlıkları inceledi

İzmit Belediyesi, ilimizin tüm ilçelerinde faaliyetlerini yürüten dernekleri bir araya getirecek olan Dernekler Yerleşkesi’nde çalışmaları tamamladı. Yerleşke, Orhan Mahallesi’nde yer alan Necati Gençoğlu Merkezi dönüştürülerek, Kocaeli’deki tüm derneklerin çalışmaları için kapılarını bu akşam açıyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de derneklerin bölüm bölüm ağırlanacağı Dernekler Yerleşkesi’deki son hazırlıkları yerinde inceledi.

“ÖRNEK UYGULAMALARI İNCELEDİK”

Dernekler Yerleşkesi’nin bu akşamdan itibaren faaliyete geçeceğini belirten Başkan Hürriyet, “Bu kent odaları, sivil toplum kuruluşları, dernekleri güçlü olan bir kent. İzmit aslında bir Türkiye mozaiği. İzmit Türkiye’dir. Derneklerimizin ihtiyaçları doğrultusunda özellikle dayanışmalarını güçlendirmek, ihtiyaçlarını gidermek için ne yapabiliriz diye çok düşündük. Göreve geldikten sonra örnek uygulamaları inceledik. Nilüfer Belediyesinin Odalar ve Dernekler Yerleşkesini inceledik. İzmit Kocaeli’ye de böyle bir yerleşke kazandırmak istedik. Derneklerin birçok ihtiyacını gidermesi adına İzmit Belediyesi olarak biz yardımcı olabiliriz diye düşündük. İki çalışma başlattık. Bunlardan biri Balkan Dernekleri Yerleşkesiydi ve açılışını yapmıştık. Şuanda 14 tane Balkan derneğimiz ve saatleri uygun olduğunda diğer derneklerimizin de kullanımına açık bir şekilde birçok ihtiyaca cevap veriyor.

“BURASI ATIL BİR MERKEZDİ”

Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ni bir dönüşüme tabii tuttuk. İçindeki fonksiyonu revize ettik ve burayı bir yerleşkeye çevirdik. Ciddi bir tadilat gerçekleştirdik. Bu tadilat sonucunda da Dernekler Yerleşkesi adını verdiğimiz bir fonksiyona dönüştürdük. Burada derneklerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, odalarımızın hatta zamanları uygun olduğunda okullarımızın birçok ihtiyacını karşılayabilecek alanlar yarattık. Burası atıl bir yerdi. Yılda bir iki kere nikah ya oluyordu ya olmuyordu. Çok kullanılmıyordu.

“ÇOK FONKSİYONLU OLACAK”

Biz burayı bundan sonra çok daha fazla kullanılacak bir alana dönüştüreceğiz. Bugünden itibaren aktif kullanmaya başlıyoruz.  Bu akşamdan itibaren derneklerimizi bölüm bölüm ağırlamaya başlayacağız. Kendilerine bu alanı tanıtacağız. Bu alanı hangi şartlarda kullanabileceklerini anlatacağız. Tüm derneklerimiz bu alanı nasıl kullanabileceklerini göstereceğimiz sunumumuzu gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’DEKİ TÜM DERNEKLER FAYDALABİLECEK

Kocaeli’deki tüm derneklerin kullanımına açık olacak Dernekler Yerleşkesi, İzmit Belediyesi ekiplerince büyük bir özveri ile hazırlandı. Tüm ayrıntıların düşünüldüğü yerleşke içerisinde 377 metrekarelik çok amaçlı salon, 130 metrekarelik konferans salonu, 11 dernek ofisi, yönetim odası, danışma ve kafeterya yer alacak. Derneklerin tüm görüşme ve etkinliklerini rahat bir şekilde gerçekleştirebileceği yerleşke bu akşam itibariyle derneklere tanıtılacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.