Paylaş

Gelecek Partisi Kocaeli , 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla İzmit’te muhtarları ziyaret etti.

İl Başkanı Serap Çakır’ın da katıldığı ziyaretlerde Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar’ın yanı sıra İzmit Kadın Kolları Başkanı Esra Yeşil, Başiskele İlçe Başkanı Nuri Yalçın ,Derince İlçe Başkanı İrfan Özyolcu ve yöneticiler eşlik etti.

Başkan Çakır ve partililerin ilk durağı İzmit Kabaoğlu Mahallesi Muhtarı Ali Akbaş oldu. Muhtar Akbaş’a gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Başkan Serap Çakır, “Ali muhtarım başta olmak üzere Kocaeli’ndeki ve yurdumuzun dört bir yanındaki tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Muhtarlar, devlet ile vatandaş arasındaki köprünün ilk durağı olması sebebiyle hayati önem arz etmektedir. Vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini ulaştırabildikleri ilk adrestir. Bu nedenle muhtarlarımız demokrasinin temel unsurudur. Muhtarlarımızın demokrasimiz için oynadığı rolü dijital bir uygulamayla eşleştirip, onların yerini alabileceğini düşünmek vahim bir hata olur” dedi.

Başkan Çakır ve Gelecek Partisi heyetinin sonraki durağı ise Tüysüzler Mahallesi Muhtarlığı oldu. Burada Mahalle Muhtarı Selahattin Harata tarafından karşılanan Gelecek Partililer, sıcak karşılaması ve ilgisinden dolayı Muhtar Harata’ya teşekkürlerini ifade ettiler.

Burada da kısa bir açıklama yapan Başkan Çakır, şunları dile getirdi:

“Bugün İzmit’te vaktimizin kısıtlı oluşundan dolayı sadece iki muhtar arkadaşımızı ziyaret edebilsek de sadece İzmit’te değil Kocaeli genelindeki tüm muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. 19 Ekim Muhtarlar Günü, bildiğiniz gibi Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, bizzat kendisinin attığı imzayla yürürlüğe girdi ve resmiyet kazandı. Muhtarlık makamının önemi tek bir güne indirgenemeyecek kadar kıymetli. Biz de bunun bilincindeyiz. Bu nedenle sadece Muhtarlar Günü’nde değil sürekli olarak muhtarlarımızla iletişimde kalıp, seslerine ses olmaya çalışıyoruz. Sıkıntılarını gerek devletin ilgili birimlerine iletmek gerekse sosyal medyada duyurmak adına elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu vesileyle Selahattin muhtarımızın nezdinde ülkemizdeki tüm muhtarların gününü tekrar kutluyorum.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.