Paylaş

Geçtiğimiz günlerde AKP Derince İlçe Danışma Toplantısı’nda İzmit Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Sefa Sirmen’in 1994’te seçim vaadi olarak 1999’da yapılacak tramvay vaadi verdiğini ama yapamadıklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ a bir cevap ta CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç’ tan geldi.

SATA SATA BİTİREMEDİLER

1994 yılında Sefa Sirmen’ in projesinin bugün yapılanın aksine daha kapsamlı olduğunu bu konu hakkında Hollanda ile görüşmeler yapıldığını söyleyen ama dönemin bakanlığı tarafından yurt dışı borçlanmaya onay verilmemesi sebebiyle yapılamayan proje için açıklama yapan CHP Kocaeli İl Yöneticisi Gülşah Çubuklu’ dan sonra sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınlayan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, Büyükakın’a 2019 yerel seçim kitapçığında vermiş olduğu vaatler üzerinden yüklenerek, “bugün satıp satıp yiye yiye bitiremediğiniz onlarca kuruluş için bir kez de Allah razı olsun diyin”  dedi.

SİRMEN’ NİN PROJELERİ KENTE VİZYON KATTI

Paylaşımında Sefa Sirmen’ in kente kazandırdığı kurumlara ve projelere değinen Arduç, “Bugün Yuvacık Barajından, İSU’ya, İzgaz’dan İzaydaş’a, Türkiye’nin ilk ve en görkemli buz pateni pistinden, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ ne, İzmit Otogarından, Yahyakaptan Konutlarına, bugün söktüğünüz İnterteks Uluslararası Fuar Alanına kadar bu kente vizyon katmış onlarca projenin mimarlarına biraz da olsun saygınız olsun” dedi

PLAJYOLU KURUÇEŞME TRAMVAY HATTI 2 YILDIR BİTMEDİ

Sefa Sirmen’ in kısıtlı imkanlarla yaptığı onlarca projeye rağmen 94 afişinin gündeme getirilmesine kenara sıkışmışlık ve gündem saptırmak olarak değerlendiren Caner Arduç, “bugün Türkiye’ nin en borçlu belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 yıla yaklaştı daha Plajyolu Kuruçeşme Tramvay Hattını bitiremediler, yüklenici firma artan maliyetler altında ezildi, uzunca bir süre çalışma olmadı, büyükşehir bu işlerle ilgileneceğine promosyon ihaleleri, plates topu ihaleleriyle ilgilenmeyi tercih etti. Şimdi’ de Sefa Sirmen başkanımız üzerinden gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Düştükleri çıkmazın farkındalar, yapamadıları ağzına bile almadıkları onlarca proje altında ezileceler” dedi.

 

İşte Arduç’ un o paylaşımı;

 

Mehmet Sefa Sirmen ‘in 94′ teki seçim vaadi olan tramvay projesini ağzına pelesenk yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın  2019’ daki seçim kitapçığını çabuk unutmuş galiba. Daha 2 yıla yakın süredir bitiremediğiniz plajyolu kuruçeşme tramvay yolunu görmezden gelipte gündemi saptırmaya çalışmanız düştüğünüz çıkmazın habercisi gibi duruyor. Adını bile anmadığınız projelerinizi saymıyorum bile.

Bugün Yuvacık Barajından, İSU’ya, İzgaz’dan İzaydaş’a, Türkiye’nin ilk ve en görkemli buz pateni pistinden, SDKM’ye İzmit Otogarından, Yahyakaptan Konutlarına, bugün söktüğünüz interteks Uluslararası Fuar Alanına kadar bu kente vizyon katmış onlarca projenin mimarlarına biraz da olsa saygınız olsun, satıp satıp yiye yiye bitiremediğiniz onlarca kuruluş için bir kez de Allah razı olsun diyin.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.