Paylaş
İYİ Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Yılmaz İçli, Şırnak’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, “Yıllardır Şırnak’ta siyaset yapanlar maalesef hiç halka dönmemişler, ekonomik sorunları unutmuşlar, fırsatlar değerlendirilmemiş.” dedi.
Yaklaşık 8 ay önce İYİ Parti Şırnak İl Başkanlığına görevine atanarak siyasi hayatını başlayan Mehmet Yılmaz İçli, kentle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güneydoğu’nun genel bir ekonomik sorunu olduğunu Şırnak’ta en büyük sorunun ekonomi olduğunu belirten İçli, “Ama Şırnak’ın şöyle bir özelliği var. İmkanlara sahip bu ekonomik sıkıntı atlatılabilir. Bir talihsizliği var yıllardır Şırnak’ta siyaset yapanlar maalesef hiç halka dönmemişler, Şırnak’ın ekonomik sorunlarını unutmuşlar, fırsatlar değerlendirilmemiş. Oysa fırsatlar değerlendirilmiş olsa çok fırsat var. Şırnak’ta gerçekten Uludere-Beytüşşebap etrafında büyük bir istikrar, işsizlik sorunu var.” dedi.
HABUR SINIR KAPISI DEĞERLENDİRİLMİYOR
Habur sınır kapısının Şırnak’ın kalkınması açısından büyük bir fırsat olduğunu ancak bu fırsatın hiçbir zaman değerlendirildiğini ifade eden Başkan İçli, “İnsanların ekonomik durumu tercihlerini mutlaka etkiler. Habur sınır kapısı çok büyük bir fırsat. Bu yeterince değerlendirilmedi etkin değil. Habur sınır kapısı değerlendirilmiş olsa belki Roboski gibi bir olay yaşanmazdı. Sınır ticaretinin yapıldığı illerde, ilçelerinde hatta köylerinde yaşamın maliyeti aşağı düşüyor. Ticaret canlanıyor. Ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Habur gibi bir sınır kapısı varken bu imkan hiçbir şekilde değerlendirilmedi. Etkin bir şekilde kullanılmadı. Kamuya ait Türkiye Kömür İşletmeleri var. Terör, zarar ediyor gibi sebeplerden, söylentilerden dolayı kapatıldı. Kapatıldıktan sonra arkasından özelleştirildi. Özelleştirme ucuz emeği getirdi. Sık sık iş kazaları ölüm haberleri duyuyoruz. Eğer gerçekten sebep zarar etmesiyse, terörse gerçekten bu çok vahim bir durum, ayrıyeten tartışılması gereken bir durum. Özel sektör kar ediyor, şahıs kazanıyor. Cudi dağının sağında, solundan her tarafından şuanda kömür çıkartılıyor. Herhangi bir terör olayına şu ana kadar rastlanılmadı, duyulmadı.  Gayet de kar ediyorlar. Neden kamuya ait iken zarar ediyor gibi gösterildi. “ diye konuştu.
Şırnak’ta ekonomik imkanların az olmasından dolayı işsizliğin fazla olması nedeniyle hem dil hem dinin kolay bir şekilde kullanıldığını altını çizen İçli, “Bu kullanıldığı zaman terör artıyor. Bu tür şeylerin önüne geçilemiyor. Terörden nemalanacak ortamın oluşmasında en büyük sebeplerden biri de bu zaten. “şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.