Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından dernek, oda ve sivil toplum kuruluşlarının hizmetine açılan Dernekler Yerleşkesi’nde tanıtım programları devam ediyor. Yerleşkeyi derneklere tanıtan Başkan Hürriyet, “Şehrimizin geleceğini güzelleştirmek adına söyleyeceği sözü, sunacağı önerisi olan herkese kapımız sonuna kadar açık” dedi

Kocaeli’de faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerinin birçok ihtiyacına cevap verecek Orhan Mahallesi’ndeki İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi, derneklere tanıtılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftadan itibaren dernekleri, odaları, STK’ları ağırlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, dün akşam da birçok farklı alanda faaliyet gösteren derneklerle bir araya geldi.

“BİRLİKTELİK VE DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ”

Programda konuşan Başkan Hürriyet, “Sizleri burada ağırlarken tarihimize, köklerimize ve inandığımız değerlere sahip çıkan bir kent olduğumuzu bir kez daha gösteriyoruz. Birliktelik, yardımlaşma ve dayanışma çok önemli. Bu dayanışmayı temsil eden siz değerli sivil toplum kuruluşları ile bir ara olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.

“ORTAK AKIL ŞART”

Siz kamu yararına çalışıyor, milletimize hizmet ediyorsunuz. Sizler ne kadar gelişirseniz, öncü olursanız sivil düşünce de o kadar güçlü olur ve şehir gelişir, güzelleşir. Bu kent ben yaptım oldu mantığından ne yazık ki çok çekti. Kamu kaynaklarının atıl bırakılması, israf edilmesi gibi uygulamalar hepimizi zarara uğratıyordu. Bir şehri ileriye götüreceksek ortak akıl şart. Bu kentte yaşayan insanlar olarak ihtiyacı beraber düşünerek belirlemek çok önemli.

“10 ADIM DAHA İLERİYE”

Şehrimizin yararına olacak her türlü çalışma ve birlikteliğe destek veriyoruz. İnanıyoruz ki ortak akıl bunu gerektiriyor. Kentimizin en büyük paydaşı olan sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmayı oldukça önemsiyoruz. Daha önce ortak akıl buluşmaları yapmıştık. Bu anlayışımızı her birliktelikte diri tutmaya çalışıyoruz. Bu anlayışımızı buradaki Dernekler Yerleşkemiz ile 10 adım daha ileriye götürmeyi amaçlıyoruz.

“CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

İzmit’i ve Kocaeli’yi seven, sorunlarıyla dertlenip çözüm önerisi sunan, daha güzel bir İzmit için mücadele eden sivil toplum kuruluşları için Dernekler Yerleşkemizi hizmete açmış bulunuyoruz. Bu alan daha önce nikah alanı gibi düzenlenmiş ama ne yazık ki atıl bırakılmıştı. Biz de kamu kaynaklarını doğru kullanmak adına ciddi bir dönüşüm projesine giriştik. Tüm derneklerimizin öncelikli ihtiyaçlarına cevap verecek bir alan olarak yeniden düzenledik.

“TÜM DERNEKLERE AÇIK”

Burası rahatlıkla kullanabileceğiniz bin 760 metrekarelik çok geniş bir alan. Giriş katta ücretsiz bir şekilde posta kutusu uygulamamız ve sekretarya hizmetimiz olacak. Bir üst katta 11 tane dernek ofisimiz var. Çok üretken olan dernekler burada ofis imkânı sunacağız. Bu katta 10 kişi ve 100 kişilik olmak üzere iki tane salonumuz var. Bütün sivil toplum örgütleri herhangi bir toplantılarda buraları kullanabilecek.

“DERNEKÇİLİK GÖNÜŞ İŞİDİR”

İçinde bulunduğumuz salon sinema düzeniyle 400, masa düzeniyle 250 kişilik bir alan. Derneklerimizin genel kurul, seminer, dayanışma gecesi ve birçok eğlence etkinliklerinde ücretsiz şekilde hizmet verecek. Ben de dernekçilikten geliyorum. Ne kadar zor olduğunu bilirim. Dernekçilik gönül işidir. Dernek yöneticileri her türlü fedakârlık yaparak sivil topluma güç vermeye çalışır. Bu nedenle bu alan ücretsiz şekilde derneklerin hizmetinde olacak. Etkinliklerin çakışmaması için burası randevu sistemi ile çalışacak.

“İZMİT’E BİRLİKTE DEĞER KATALIM”

Şehrimizin geleceğini güzelleştirmek adına söyleyeceği sözü, sunacağı önerisi olan herkese kapımız sonuna kadar açık. İzmit’e bir katma değer sağlayacaksak bunu hep beraber yapalım istiyoruz. Bu alana alternatif olarak Ayazma Kültür Merkezi’nde 150 kişilik bir salon oluşturduk. Burası dolu olduğunda orayı da kullanabilirsiniz. Balkan Dernekleri Yerleşkesi de herhangi bir etkinlikte bütün derneklerimize açık” dedi.

EROL: “ORTAK AMACA YÜRÜMEK İÇİN”

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Günümüzde hem dernek binası yönetmek hem giderlerini karşılamak zor. Kentte bu Dernekler Yerleşkesi kadar donanımlı bir yapı yoktu. Bu boşluğu doldurmak açısından düşüncelerimizi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile paylaştığımızda sağ olsun kendisi bu ihtiyacı gördüğünü bize söyledi. Ve burası, İzmit Belediyesinin tüm emekçileri ile kısa sürede hazır hale geldi. Dernekler Yerleşkesi, ülkemiz ve kentimiz adına ortak amaca yönelen tüm insanların bu amaçlara yürümek için kullanacağı bir yerleşke” ifadelerini kullandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.